Beseda - CAMINO NA KOLEČKÁCH

28. 11. 2017, 18:00 - 28. 11. 2017, 19:30 Besídka u kostela sv. Jiljí Beseda, Akce pro veřejnost

J. Dušek a P. Hirsch o jejich 640 km dlouhém putování do Santiaga de Compostela na invalidním vozíku. J.Dušek je odhodlaný člověk s roztroušenou sklerózou, který se snaží ukázat, že na invalidním vozíku život nekončí.

Plakat (1)Jan Dušek (36), který trpí progresivní formou roztroušené sklerózy, se rozhodl pokořit tzv. Svatojakubskou pouť na invalidním vozíku a dojít do Santiaga s prosbou o zpomalení průběhu nemoci. Na cestu se vydal se svým devítiletým synem, několika přáteli a filmovou kamerou ve dnech 10. 5. – 13. 6. 2017. Organizátorem cesty je známý poutník Petr Hirsch (projekt Pěšky kolem světa). Počin Jana Duška chtěla režisérka Eva Toulová spolu s kameramanem Tomášem Lénárdem, kteří potovali pěšky s ním, zaznamenat v celovečerním dokumentu CAMINO NA KOLEČKÁCH.
Smyslem dokumentu i cesty samotné je ukázat, že na vozíku život nekončí, a že i v těžké životní situaci je možné si plnit své sny. Jan Dušek se tak může stát inspirací pro další nemocné i vzorem pro svého malého syna.