25 let FCH Vlašim

Benefiční koncert kapely Sprituál kvintet již vyprodán.

Jaký byl poutní zájezd 11. a 12. 7.

Farní charita Vlašim připravila dvoudenní poutní zájezd. Cílem byl Broumovský klášter Řádu svatého Benedikta, národní kulturní památka. Druhý den byl hlavním bodem programu „Slezský Jeruzalém“, poutní místo Wambierzyce, které je cílem polských, německých i českých poutníků. pokud Vás zajímá více, čtěte dále.

Ve svých 25 letech se chce FCH Vlašim pokusit o nákup budovy za účelem zřízení Komunitního centra

Farní charita Vlašim obdržela 28. 6. 2017 oznámení o schválení konání veřejné sbírky za účelem: „Nákup budovy za účelem zřízení Komunitního centra a jeho zařízení.“ Sbírka je konána na území České republiky od 1. 7. 2017 na dobu neurčitou. Může být uskutečněna vložením, či zasláním peněz na zvláštní bankovní účet č. 4854305359/0800 založený u České spořitelny. Dále je schváleno použití pokladniček, dárcovské textové zprávy nebo složením hotovosti do pokladny zřízené Farní charitou Vlašim. Co nás k tomu vede? Čtěte více.

Vlašimská Charita na Routě 2017

17. 6. FCH Vlašim prezentovala své služby a aktivity na festivalu Routa 2017. Moc nás potěšilo, kolik lidí přiložilo ruce ku pomoci při přípravě náplně do panenek, které vyrábí senioři v Klubu seniorů při Farní charitě Vlašim. Jedná se o ...

Přestože fungují kontejnery na plasty, víčka se sbírají a pomáhají

Do našeho Charitního "obchůdku" můžete stále nosit plastová víčka, která nově pomohou dvojčatům Terezce a Elišce Horálkovým. Věděli jste, že víčka od sportovních láhví a dětských pitíček se musí z víček vybrat a vyhodit? Čtěte více.

Květen v Charitním obchůdku kvetem

V charitním obchůdku nám to kvete. Doslova kvete venku květena, přeneseně uvnitř naše dvě pracovnice, které vstřícně přijímají oblečení, nádobí, hračky atd., věci třídí, uklízí i vydávají, co si lidé vyberou. Kromě teplotních rekordů padl po více jak roce také rekord v přijatých finančních darech, čtěte více.

Co dělá Pečovatelská služba při Farní Charitě Vlašim?

Pečovatelská služba je další z terénních služeb, které poskytuje Farní charita Vlašim. Většina lidí má pečovatelskou službu spojenou s obrázkem toho, jak v poledne přijíždí auto plné jídlonosičů, vyběhne z něj pečovatelka, zmizí v domě, vyběhne a pokračuje dál. Pečovatelská služba však nenabízí jen rozvoz a donášku obědů, ale celou škálu dalších služeb - čtěte dále.

Jaké bylo letošní Putování na vedlejší koleji

Pochod proběhl v sobotu 29. dubna. Po několika chladných a deštivých dnech nám počasí přálo. Pochod se opravdu vydařil. Bylo nás víc než čtyřicet. Čtěte více a koukněte na fotky, kudy jsme šli.

Poděkování za Postní almužnu na Vlašimsku

Také v letošním roce se někteří lidé, či rodiny, rozhodli prožít přípravu na Velikonoce ne jen duchovně, ale i praktickým skutkem milosrdenství, tedy almužnou. Kasičky umožňují milosrdnému dárci zvolit si, na jaký účel chce svou almužnu věnovat. V letošním roce bylo na úmysl „dle rozhodnutí charity“ vybráno 3 128 Kč a na úmysl „jiné“ 10 315 Kč. Rozhodli jsme se tyto částky použít na náklady, které nám vznikají s projektem vzniku zázemí pro Farní charitu Vlašim (čtěte více). V tuto chvíli se připravuje projektová dokumentace. Byli bychom rádi, kdyby součástí zázemí byla také koupelna pro osoby bez přístřeší, kterým poskytujeme šatstvo a potraviny.

Duben v obchůdku budem

„Duben v obchůdku budeme modernizovat“ stálo od 13. do 18. dubna ve Vlašimi na dveřích Charitního „obchůdku“. Myslím, že modernizace se opravdu povedla, přijďte se podívat nebo mrkněte do Fotogalerie. Děkujeme všem, kteří se do prací přímo zapojili nebo poté pomohli s úklidem.

Akademie třetího věku ve Vlašimi

Už několik let se Farní charita Vlašim snaží pozitivně působit na své okolí pořádáním přednášek na různá témata, např. zdravotní prevence, psychologie, mezilidské vztahy apod. Vedle tradiční lektorky PhDr. Ireny Lesové začal v letošním roce přednášet i Mgr. Jiří Říha na téma znalost našeho regionu a jeho osobností. Novinky v pokračování článku.