Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 začaly oslavy 25 let Farní charity Vlašim. Mši svatou celebroval od 11 hod. v kostele Sv. Jiljí ve Vlašimi p. kardinál Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský. Děkujeme, že si ve svém nabitém diáři našel čas a dorazil za námi. Na závěr mše svaté popřál Charitě, jejím pracovníkům i všem hostům mnoho lásky, radosti a úspěchu při službě Bohu a potřebným. Ke gratulacím se přidali i další hosté, čtěte více.

Srpen v Charitním "obchůdku" z pohledu čísel i lidí

Jako každý měsíc i tento bychom mohli začít velkým DÍKY: v srpnu jsme přijali 2 305 ks ošacení, hraček, kuchařského náčiní a dalších věcí. 1 138 ks věcí si lidé z Charitního „obchůdku“ odnesli a přispěli nám finančními dary v rekordní výši 27 927 KčZ toho 87 ks věcí a 171 ks potravin (v celkové hodnotě 1 399 Kč) pomohlo 11 lidem, kteří navštívili Občanskou poradnu Vlašim a projednali svou situaci s naší sociální pracovnicí. Zajímá Vás komu a jak pomoc poskytujeme, čtěte dál.

Ve Vlašimi měli lidé možnost shlédnout unikátní výstavu fotografií Starej se!

Ve Vlašimi měli lidé v uplynulých dnech možnost shlédnout unikátní výstavu fotografií Starej se! Děkujeme Charitě Česká republika za zapůjčení tohoto úžasného počinu. Kromě obohacení programu oslav 25 let Farní charity Vlašim, se mohl na výstavě obohatit celý týden každý, kdo si udělal chvilku. Výstava byla volně přístupná ve veřejném prostranství mezi kostelem Sv. Jiljí a farou 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Čtěte celý článek.

Letní měsíce v Charitním „obchůdku“

Děkujeme za Vaši přízeň, kterou nám zachováváte i v letním období. Denně přichází lidé, kteří přináší věci, které již nepotřebují. Denně přichází také Ti, kteří něco shání, někdy u nás najdou, jindy nikoli. Občas přichází lidi, kteří něco potřebují, ale nemají dostatek finančních prostředků. Ti mohou svou situaci zkonzultovat v Občanské poradně se sociální pracovnicí.

Jaký byl poutní zájezd 11. a 12. 7.

Farní charita Vlašim připravila dvoudenní poutní zájezd. Cílem byl Broumovský klášter Řádu svatého Benedikta, národní kulturní památka. Druhý den byl hlavním bodem programu „Slezský Jeruzalém“, poutní místo Wambierzyce, které je cílem polských, německých i českých poutníků. pokud Vás zajímá více, čtěte dále.

Ve svých 25 letech se chce FCH Vlašim pokusit o nákup budovy za účelem zřízení Komunitního centra

Farní charita Vlašim obdržela 28. 6. 2017 oznámení o schválení konání veřejné sbírky za účelem: „Nákup budovy za účelem zřízení Komunitního centra a jeho zařízení.“ Sbírka je konána na území České republiky od 1. 7. 2017 na dobu neurčitou. Může být uskutečněna vložením, či zasláním peněz na zvláštní bankovní účet č. 4854305359/0800 založený u České spořitelny. Dále je schváleno použití pokladniček, dárcovské textové zprávy nebo složením hotovosti do pokladny zřízené Farní charitou Vlašim. Co nás k tomu vede? Čtěte více.

Vlašimská Charita na Routě 2017

17. 6. FCH Vlašim prezentovala své služby a aktivity na festivalu Routa 2017. Moc nás potěšilo, kolik lidí přiložilo ruce ku pomoci při přípravě náplně do panenek, které vyrábí senioři v Klubu seniorů při Farní charitě Vlašim. Jedná se o ...

Přestože fungují kontejnery na plasty, víčka se sbírají a pomáhají

Do našeho Charitního "obchůdku" můžete stále nosit plastová víčka, která nově pomohou dvojčatům Terezce a Elišce Horálkovým. Věděli jste, že víčka od sportovních láhví a dětských pitíček se musí z víček vybrat a vyhodit? Čtěte více.

Květen v Charitním obchůdku kvetem

V charitním obchůdku nám to kvete. Doslova kvete venku květena, přeneseně uvnitř naše dvě pracovnice, které vstřícně přijímají oblečení, nádobí, hračky atd., věci třídí, uklízí i vydávají, co si lidé vyberou. Kromě teplotních rekordů padl po více jak roce také rekord v přijatých finančních darech, čtěte více.

Co dělá Pečovatelská služba při Farní Charitě Vlašim?

Pečovatelská služba je další z terénních služeb, které poskytuje Farní charita Vlašim. Většina lidí má pečovatelskou službu spojenou s obrázkem toho, jak v poledne přijíždí auto plné jídlonosičů, vyběhne z něj pečovatelka, zmizí v domě, vyběhne a pokračuje dál. Pečovatelská služba však nenabízí jen rozvoz a donášku obědů, ale celou škálu dalších služeb - čtěte dále.