První vzdělávání Akademie třetího věku ve Vlašimi

Úspěšné konání prvního vzdělávání Akademie třetího věku (A3V) pro seniory na téma Živá historie proběhlo ve čtyřech termínech v měsících říjnu a listopadu 2017 v BESÍDCE FARY VLAŠIM vedle římskokatolického kostela sv. Jiljí. O A3V ve Vlašimi byl zájem, svědčí o tom účast čtyřiceti posluchačů - seniorů ( 35 žen a 5 mužů ). Čtěte dále.

Camino na kolečkách zavítalo také do Vlašimi

V úterý 28. 11. zavítali za námi do Vlašimi Honza Dušek a Petr Hirsch s vyprávěním, promítáním a besedováním o své netradiční cestě do Santiaga de Compostella. Honza absolvoval 640 km dlouhou cestu, která připravila všem účastníkům nejeden náročný okamžik na invalidním vozíku, ke kterému je „upoután“ kúli roztroušené skleróze. Svůj život však rozhodně nevzdává, ale svým odhodláním ukazuje, že se dá užívat a dokonce plnit si sny!

V Benešově byl slavnostně otevřen Charitní šatník - místo vzájemné materiální pomoci

V úterý 14. 11. 2017 byly slavnostně otevřeny a posvěceny prostory Farní charity Vlašim v Benešově. Do jedné ze dvou místností v Areálu V Lázních, na adrese Pražská 126, Benešov se v září přestěhovalo zázemí Domácí zdravotní péče (DZP). V druhé místnosti otevřela Charita 2.10.2017 veřejnosti Místo vzájemné materiální pomoci – tzv. Charitní „šatník“

Lidská solidarita nevymizela - Národní potravinová sbírka 2017

Na Sv. Martina – v sobotu 11. 11. 2017 měli lidé v celé České republice možnost přispět do 5. ročníku Národní potravinové sbírky. Již po 4. se sbírky účastnila také Farní charita Vlašim. S letošním ročníkem pomáhalo Charitě Vlašim 28 dobrovolníků a pracovníků. Vybírali trvanlivé potraviny a drogistické zboží ve třech obchodech – v Tescu Vlašim, Tescu Zruč nad Sázavou a prvně také v Bille Vlašim. Veškeré vybrané zboží převezli do Místa vzájemné materiální pomoci – Charitního „obchůdku“ ve Vlašimi, kde se vše počítalo, třídilo a ukládalo. Čtěte dále.

Tradice putování

Již se stalo pravidlem, že vždy v dubnu a říjnu připraví farníci z Čechtic ve spolupráci s FCH Vlašim nějaké zajímavé putování naším krajem. Putování se začíná v kostele ranní mší svatou. Po cestě vhodné i pro vozíčkáře a kočárky navštíví poutníci kostely a kapličky, dozví se mnoho zajímavéhé nejen z historie, modlí se, setkají se s místními lidmi a posedí při závěrečném pohoštění. Kam jste se s námi vydali nebo mohli vydat tentokrát?

Věděli jste, že svým nákupem na internetu nás můžete podpořit, aniž byste zaplatili korunu navíc?

Zapojili jsme se do projektu Givt. Pokud se chystáte nakupovat přes internet, nově máte možnost přispět naší Farní charitě Vlašim pomocí nákupu na stránkách obchodů jako např. Feedo.cz, Baťa.cz, ZOOT.cz, Booking.com, Maal.cz, Tchibo.cz, Bonprix.cz, a mnoha dalších. Nákupy jsou bez navýšení ceny a poměrné % z nákupu bude po vybrání naší neziskové organizace "Farní charity Vlašim"  připsáno na náš účet. Jak na to?

Spirituál kvintet zahrál k oslavám 25 let FCH Vlašim

K 25. výročí svého vzniku uspořádala Farní charita Vlašim v úterý 17. 10. 2017 Benefiční koncert skupiny Spirituál kvintet. Vzhledem k onemocnění v souboru jsme si na něj museli dva týdny počkat oproti původnímu termínu, ale o to více jsme si všichni jejich vystoupení užili. Svými oblíbenými písněmi se představili všichni členové skupiny, poté zazněli písně které si pamatujeme už z dob dávno minulých. Čtěte více.

Záříme v Charitním "obchůdku"

Zajímá vás, co se u nás dělo v září? Kromě běžného provozu jsme začali připravovat otevření Charitního "šatníku" v Benešově, zaučovat pracovnice, které tam nastoupily. Také jsme předaly dvojčatům Terezce a Elišce Horálkovým 9 pytlů nasbíraných plastových víček, celkem 93 kg :-) jejich tatínek byl mile překvapen a moc děkuje. Holky si budou za penízky dopřávat hiporehabilitaci a další aktivity. Dále:

Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 začaly oslavy 25 let Farní charity Vlašim. Mši svatou celebroval od 11 hod. v kostele Sv. Jiljí ve Vlašimi p. kardinál Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský. Děkujeme, že si ve svém nabitém diáři našel čas a dorazil za námi. Na závěr mše svaté popřál Charitě, jejím pracovníkům i všem hostům mnoho lásky, radosti a úspěchu při službě Bohu a potřebným. Ke gratulacím se přidali i další hosté, čtěte více.

Srpen v Charitním "obchůdku" z pohledu čísel i lidí

Jako každý měsíc i tento bychom mohli začít velkým DÍKY: v srpnu jsme přijali 2 305 ks ošacení, hraček, kuchařského náčiní a dalších věcí. 1 138 ks věcí si lidé z Charitního „obchůdku“ odnesli a přispěli nám finančními dary v rekordní výši 27 927 KčZ toho 87 ks věcí a 171 ks potravin (v celkové hodnotě 1 399 Kč) pomohlo 11 lidem, kteří navštívili Občanskou poradnu Vlašim a projednali svou situaci s naší sociální pracovnicí. Zajímá Vás komu a jak pomoc poskytujeme, čtěte dál.