Charitní "obchůdek"

Navštivte nás!

Postní almužna 2017

Děkujeme, že jste se zapojili!

Co dělá Pečovatelská služba při Farní Charitě Vlašim?

Pečovatelská služba je další z terénních služeb, které poskytuje Farní charita Vlašim. Většina lidí má pečovatelskou službu spojenou s obrázkem toho, jak v poledne přijíždí auto plné jídlonosičů, vyběhne z něj pečovatelka, zmizí v domě, vyběhne a pokračuje dál. Pečovatelská služba však nenabízí jen rozvoz a donášku obědů, ale celou škálu dalších služeb - čtěte dále.

Jaké bylo letošní Putování na vedlejší koleji

Pochod proběhl v sobotu 29. dubna. Po několika chladných a deštivých dnech nám počasí přálo. Pochod se opravdu vydařil. Bylo nás víc než čtyřicet. Čtěte více a koukněte na fotky, kudy jsme šli.

Poděkování za Postní almužnu na Vlašimsku

Také v letošním roce se někteří lidé, či rodiny, rozhodli prožít přípravu na Velikonoce ne jen duchovně, ale i praktickým skutkem milosrdenství, tedy almužnou. Kasičky umožňují milosrdnému dárci zvolit si, na jaký účel chce svou almužnu věnovat. V letošním roce bylo na úmysl „dle rozhodnutí charity“ vybráno 3 128 Kč a na úmysl „jiné“ 10 315 Kč. Rozhodli jsme se tyto částky použít na náklady, které nám vznikají s projektem vzniku zázemí pro Farní charitu Vlašim (čtěte více). V tuto chvíli se připravuje projektová dokumentace. Byli bychom rádi, kdyby součástí zázemí byla také koupelna pro osoby bez přístřeší, kterým poskytujeme šatstvo a potraviny.

Duben v obchůdku budem

„Duben v obchůdku budeme modernizovat“ stálo od 13. do 18. dubna ve Vlašimi na dveřích Charitního „obchůdku“. Myslím, že modernizace se opravdu povedla, přijďte se podívat nebo mrkněte do Fotogalerie. Děkujeme všem, kteří se do prací přímo zapojili nebo poté pomohli s úklidem.

Akademie třetího věku ve Vlašimi

Už několik let se Farní charita Vlašim snaží pozitivně působit na své okolí pořádáním přednášek na různá témata, např. zdravotní prevence, psychologie, mezilidské vztahy apod. Vedle tradiční lektorky PhDr. Ireny Lesové začal v letošním roce přednášet i Mgr. Jiří Říha na téma znalost našeho regionu a jeho osobností. Novinky v pokračování článku.

Známe šťastného výherce kontroly zdraví

Po několika letech jsme se s Charitou opět účastnili Májových slavností v Zámeckém parku ve Vlašimi. Přes silný vítr se nám ráno podařilo postavit charitní stánek, vybavit ho materiálem nejen propagačním, ale především měřícím :-) A pak už jsme s radostí vítali příchozí návštěvníky, někteří si také nechali změřit krevní tlak, saturaci či glykemii ...

Poslední možnost ještě hlasovat v Burze filantropie

Dobrý den Vážení,

připomínáme dnes - v pátek 28. 4. 2017 máte poslední možnost hlasovat - podpořit prjekty v Burze Filantropie, a to jen do 12:00. Jedná se o akci, které se jako nezisková organizace účastníme a snažíme se touto cestou získat finance na projekt "Ochrana seniorů proti šmejdům".

Jedna klika k Charitě aneb o jednom snu vlašimské paní ředitelky

Charitní „obchůdek“ ve Vlašimi najdete v Blanické ulici běžící od centra města na jih, směrem k úpatí bájné hory s dřímajícími rytíři. Vpravo, hned za šraňkami. Bílý robustní dům s výhledem na železniční koleje a benzinovou pumpu zdobí nápadný poutač s modrým nápisem Psí salón a dvě velké červené cedule zvoucí ke vstupu do „obchůdku“ v suterénu.

9. Malostranský literární večer podpořil Vlašimskou charitu

5. dubna se v Praze na Malé Straně v Divadle Na Prádle konal 9. Malostranský literární večer (MLV). Smyslem MLV je dát prostor začínajícím i zaběhlým autorům prezentovat svou literární tvorbu. Kromě autorských příspěvků mohou zájemci přednést úryvek ze své oblíbené knihy.

Březnové obnovení provozu a dubnová modernizace Charitního "obchůdku"

Máme radost, že se nám po nemoci vrátila do obchůdku druhá pracovnice a mohli jsme obnovit plný provoz, je tedy opět otevřeno - v pracovní dny do 17 hodin a v sobotu do 11 hodin. Mimo to v dubnu proběhla v „obchůdku“ obrovská modernizace vybavení – přijďte se podívat, jak to u nás prokouklo. Jistě najdete více než 10 rozdílů oproti stavu před modernizací :-)