Benefiční koncert „Děkujeme Vám!“ si užívaly především děti.

V sobotu 10. února pořádala Farní charita Vlašim v Kulturním domě Blaník již 4. ročník Benefičního koncertu "Děkujeme Vám!". Koncert byl nejen poděkováním dobrovolníkům a dárcům letošní Tříkrálové sbírky, ale také podělením se o radost z ochoty pomáhat potřebným. Co si mohli návštěvníci návštěvníci užít, se dočtete dále.

Celým koncertem provázela Jana Peroutková (moderátorka ČT). Zahráli a zazpívali na něm Dětská scholka z Čechtic, Dětská schola Vlašim a Jiří Doubek, který představil housle jinak než jen po hudební stránce.

Všem účinkujícím patří velký dík za jejich ochotu a vstřícnost bezplatně vystoupit a pomoci dobré věci. Tu projevili také s ohledem na probíhající chřipky a zrušení vystoupení dvou účinkujících těsně před koncertem. Koncert podpořili a skvělou práci odvedli v rámci zvukařského „masakru“ (vstup za vstupem bez možnosti zvukové zkoušky) Jiří Doubek se svou asistentkou. O osvětlení se postaral p. Kulík, který po koncertě ještě pádil do rádia.

IMG_8201

Byly předávány ceny vítězům výtvarné soutěže "Tříkrálové pomáhání 2018" a těm, kteří tipovali výsledek Tříkrálové sbírky 2018 v našem regionu. Věcné dary poskytly firma Stejkr, Prádelna Kyselí, Rodinná cukrárna ve Vlašimi a firma Sellier & Bellot, která podpořila koncert také finančně. Úžasné zázemí poskytlo prostřednictvím Kulturního domu Blaník a jeho zaměstnanců město Vlašim.

Během koncertu si návštěvníci užívali také bohatý doprovodný program:

Aktivity pro děti BK

• Děti se proměnily v architekty, elektrikáře, štukatéry, malíře, obkladače i designéry, vyráběly si svítilny, lezly po štaflích, stavěly potrubí nebo např. převážely cihly. Příznačně byly aktivity pro děti, jako i celý koncert, zaměřeny na téma Jak se staví sen :-) Výtěžek tohoto koncertu, tak jako 5% celkového výtěžku letošní Tříkrálové sbírky v Pražské arcidiecézi, půjde na nákup budovy a vybudování Komunitního centra Farní charity Vlašim. Kde by mělo být také zázemí jejich sociálních a zdravotních služeb, která jsou momentálně rozptýlena ve Vlašimi na 6 různých místech a málo kdo si služby Charity spojuje, natož se v nich orientuje nebo za nimi vidí jednu organizaci, jejíž služby se mohou doplňovat. Také pro pracovníky je vzájemná komunikace složitější než by tomu bylo, kdyby se potkávali v jedné společné budově.

Vlašimská Charita loni oslavila 25 let od svého fungování a kromě snění o jedné klice, začala tento záměr realizovat. Má vybranou vhodnou nemovitost, jedná o jejím zakoupením a shání dostatek finančních prostředků. Za tímto účelem má Charita také zaregistrovanou veřejnou sbírku, do které lze přispět vložením, či zasláním peněz na zvláštní bankovní účet č. 4854305359/0800 založený u České spořitelny. Dále je schváleno použití pokladniček, dárcovské textové zprávy nebo složením hotovosti do pokladny zřízené Farní charitou Vlašim. (Dar poskytnutý na základě darovací smlouvy si může dárce uplatnit jako slevu v daňovém přiznání.)

• Výstava výtvarných prací Tříkrálové pomáhání 2018Na schodišti Kulturního domu Blaník byla k vidění Výstava všech 174 výtvarných děl zaslaných do soutěže "Tříkrálové pomáhání 2018" letos na téma: Jak chci pomáhat, až budu dospělý /dospělá. Děti zachytily mnoho témat a možností, kterými by chtěli v naší společnosti pomáhat – seniorům, nemocným, lidem s postižením, bližním, zvířatům a to jak konkrétními skutky tak třeba i finančně.

• Výtěžek 1 322 Kč z prodeje nejrůznějších výrobků v Misijním jarmarku ® půjde na Misijní papežská díla a podpoří nejchudší.

• Účinkující i návštěvníci měli možnost si vychutnat výtečné věnečky, hot dogy, dětskou bouli a další dobroty v Občerstvení, které podpořili Zemědělské družstvo Čechtice a Potraviny u Reků.

• A nechybělo ani další lákadlo pro děti v podobě „Štěstí“.Štěstí

Je něco krásnějšího než šťastné děti? Těch bylo na koncertě k vidění hodně a to jak na pódiu, tak v sále, salónku i předsálí. Poděkování patří organizátorům, dobrovolníkům, partnerům a především všem návštěvníkům této akce!