Vzdělávání seniorů ve Vlašimi pokračuje

V pátek 1. 6. 2018 ukončili studenti jarní semestr A3V, akademie třetího věku na téma První republika. Tentokrát bylo přihlášeno 37 osob. Všichni vítali informace získané studiem. Ne vždy totiž v době po druhé světové válce byla prezentována o první republice pravda. Pamatujeme si období, kdy se například jméno Masaryk, vůbec nevyslovovalo.

Jarní setkání seniorů 2018

V úterý 22.5.2018 pořádala Farní charita Vlašim ve spolupráci s vlašimskou farností každoroční setkání seniorů.
Setkání se konalo v kostele sv. Jiljí a v prostorách farní besídky. Zahájeno bylo v 10 hod. mší svatou, kterou sloužil pater Jaroslav Konečný. Po jejím ukončení se všichni společně přesunuli do besídky, kde pro ně bylo přichystáno malé občerstvení, které připravily naše dobrovolnice.

Víčka už jen jako tříděný odpad, plus další zprávy z našich míst vzájemné materiální pomoci

Postupně jsme společně sběrem plastových víček pomáhali Radkovi, poté Míše a od roku 2017 dvojčatům Terezce a Elišce. Nikdo už však víčka nevykupuje a slouží jen jako odpad. Důkladnému třídění plastů se věnují na Základní škole v Čechticích, proto donesená víčka putují k nim. Pokud máte nějaká víčka nasbíraná, tak je k nám stále ještě můžete přinést. Naše místa vzájemné materiální pomoci fungují od pondělí do soboty ve Vlašimi a Benešově. Těšíme se na Vaši návštěvu!

V dubnu jsme překonali všechny dosavadní rekordy - čtete dále :-).

Májové slavnosti 2018

Jako každý rok se ve vlašimském parku konaly Májové slavnosti a Farní charita Vlašim ve svém stánku byla součástí. Zjišťovali jsme, jaký by byl zájem o Akademii třetího věku. Byla vyhlášena soutěž o knížky, které losovala malá Terezka. Všem zúčastněným lidem bylo nabídnuto zasílání elektronického zpravodaje FCh Vlašim. Soutěž probíhala formou slosování. Zajímá Vás, kdo vyhrál? Čtěte dále.

Potřebným ve Vlašimi a okolí směřuje výtěžek 58 postniček.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do letošní starobylé duchovní formace - Postní almužny. Věříme, že všem kteří si postničku z kostela odnesly pomohla ještě lépe vládnout duchu nad tělem. Vybrané finanční prostředky budou využity podle úmyslu uvedeného na postničkách. Podrobnosti o výtěžku v jednotlivých farnostech najdete zde.

Jaká byla letošní výroční schůze?

Příznivci  Farní charity Vlašim se sešli v pátek 20. 4. od 18 hod. v Besídce u kostela Sv. Jiljí na Výroční schůzi. Ta začala docela netradičně, promítáním přímého přenosu převozu ostatků P. Berana. Poté se příchozí dozvěděli o činnosti FCH Vlašim v roce 2017, plánech a situaci v roce 2018. K dispozici byly nové výroční zprávy. Čtěte dále.

Komu chybí kuráž a kdo by ji mohl rozdávat

Přišel březen a během něj i někteří noví žadatelé o materiální pomoc. Naši sociální pracovnici překvapil jeden člověk, který si přinesl s sebou dlouhý seznam věcí, které chtěl u nás pořídit v rámci materiální pomoci zcela zdarma. Co se dělo dál? Přečtěte si celý článek.

Jarní pouť na Pelhřimovsko

Ve čtvrtek 5. dubna 2018 pořádala Farní charita Vlašim poutní zájezd na Křemešník, do Leskovic a Pacova. Na Křemešníku, kde se ještě před pár týdny lyžovalo, byla pěkná zima. Není zde pouze poutní místo, ale také outdorové centrum, rozhledna, hotel a sjezdovka. Na co se zaměřila naše skupinka se dočtete dále. ;-)

Druhý běh Akademie třetího věku ve Vlašimi

Již podruhé probíhá ve Vlašimi cyklus seminářů: Akademie třetího věku, letos na téma: První republika – 100 let od vzniku Československa. Od února do června mají přihlášení senioři možnost dozvědět se na pěti setkáních, jak se rodila a budovala mladá republika, kdo stál v jejím čele i kdo tahal za nitky z povzdálí...

Únor v našich místech vzájemné materiální pomoci

Srdečně Vás zdravím, pro Ty kdo chcete zůstat v obraze :-) posílám pár statistik z únorového fungování našich míst vzájemné materiální pomoci. Čtěte dále.

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00

So: 9:00 - 11:00

Charitní "šatník" - Pražská 126, Benešov (areál V lázních)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.