Májové slavnosti 2018

Jako každý rok se ve vlašimském parku konaly Májové slavnosti a Farní charita Vlašim ve svém stánku byla součástí. Zjišťovali jsme, jaký by byl zájem o Akademii třetího věku. Byla vyhlášena soutěž o knížky, které losovala malá Terezka. Všem zúčastněným lidem bylo nabídnuto zasílání elektronického zpravodaje FCh Vlašim. Soutěž probíhala formou slosování. Zajímá Vás, kdo vyhrál? Čtěte dále.

Potřebným ve Vlašimi a okolí směřuje výtěžek 58 postniček.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do letošní starobylé duchovní formace - Postní almužny. Věříme, že všem kteří si postničku z kostela odnesly pomohla ještě lépe vládnout duchu nad tělem. Vybrané finanční prostředky budou využity podle úmyslu uvedeného na postničkách. Podrobnosti o výtěžku v jednotlivých farnostech najdete zde.

Jaká byla letošní výroční schůze?

Příznivci  Farní charity Vlašim se sešli v pátek 20. 4. od 18 hod. v Besídce u kostela Sv. Jiljí na Výroční schůzi. Ta začala docela netradičně, promítáním přímého přenosu převozu ostatků P. Berana. Poté se příchozí dozvěděli o činnosti FCH Vlašim v roce 2017, plánech a situaci v roce 2018. K dispozici byly nové výroční zprávy. Čtěte dále.

Komu chybí kuráž a kdo by ji mohl rozdávat

Přišel březen a během něj i někteří noví žadatelé o materiální pomoc. Naši sociální pracovnici překvapil jeden člověk, který si přinesl s sebou dlouhý seznam věcí, které chtěl u nás pořídit v rámci materiální pomoci zcela zdarma. Co se dělo dál? Přečtěte si celý článek.

Jarní pouť na Pelhřimovsko

Ve čtvrtek 5. dubna 2018 pořádala Farní charita Vlašim poutní zájezd na Křemešník, do Leskovic a Pacova. Na Křemešníku, kde se ještě před pár týdny lyžovalo, byla pěkná zima. Není zde pouze poutní místo, ale také outdorové centrum, rozhledna, hotel a sjezdovka. Na co se zaměřila naše skupinka se dočtete dále. ;-)

Druhý běh Akademie třetího věku ve Vlašimi

Již podruhé probíhá ve Vlašimi cyklus seminářů: Akademie třetího věku, letos na téma: První republika – 100 let od vzniku Československa. Od února do června mají přihlášení senioři možnost dozvědět se na pěti setkáních, jak se rodila a budovala mladá republika, kdo stál v jejím čele i kdo tahal za nitky z povzdálí...

Únor v našich místech vzájemné materiální pomoci

Srdečně Vás zdravím, pro Ty kdo chcete zůstat v obraze :-) posílám pár statistik z únorového fungování našich míst vzájemné materiální pomoci. Čtěte dále.

Postní almužna 2018

Nejen lidé věřící, ale všichni, kdo se chtějí přidat, jsou zváni k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období (od Popeleční středy - 14. 2. 2018 do  Bílé soboty - 31. 3. 2018) odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky, tzv. postničky. A tu na konci postu přinesete do kostela. Tyto prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným. Další zajímavé aktivity na postní dobu připravila např. Římskokatolická farnost Vlašim, čtěte více.

Leden v našich místech vzájemné materiální pomoci.

V lednu našlo prostřednictvím našich míst vzájemné materiální pomoci cestu k dalšímu užití 1 123 věcí do domácnosti, na sebe atd. :-) Přičemž 50 ks si odnesli potřební. V Charitním "obchůdku" ve Vlašimi přijaly pracovnice finanční dary ve výši 29 860 Kč, v Charitním "šatníku" v Benešově to bylo 2 750 Kč. Dále jsme předali 16 potřebným 601 ks potravin. Děkujeme za přinesené i odnesené věci!

Benefiční koncert „Děkujeme Vám!“ si užívaly především děti.

V sobotu 10. února pořádala Farní charita Vlašim v Kulturním domě Blaník již 4. ročník Benefičního koncertu "Děkujeme Vám!". Koncert byl nejen poděkováním dobrovolníkům a dárcům letošní Tříkrálové sbírky, ale také podělením se o radost z ochoty pomáhat potřebným. Co si mohli návštěvníci návštěvníci užít, se dočtete dále.

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00

So: 9:00 - 11:00

Charitní "šatník" - Pražská 126, Benešov (areál V lázních)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.