Rekordní výsledek Tříkrálové sbírky 2018 ve Vlašimi a okolí

Vážení přátelé, máme velkou radost, Tříkrálová sbírka 2018 je úspěšně za námi. Sbírka probíhala od 1.1.2018 do 14.1.2018. Do Tříkrálové sbírky ve Vlašimi a okolí se zapojilo více než 300 dobrovolníků, kteří obcházeli jednotlivé domácnosti a šířili poselství radosti, štěstí, zdraví a Božího požehnání, další desítky dobrovolníků pomáhaly s přípravami a průběhem sbírky. Dnes byly všechny zapečetěné pokladničky na městském úřadě Vlašim otevřeny a jejich obsah spočítán. Zajímá Vás s jakým výsledkem? Čtěte dále.

Vůbec jsme tomu nechtěli věřit, když jsme se dostali ke konečné částce přesahující půl miliónu korun - přesně 515 462 KčDĚKUJEME všem dárcům za jejich štědrost a dobrovolníkům za jejich úsilí a podporu. Je to dosavadní rekord v našem regionu. Předchozí rekordy sbírka opět překonala tentokrát o 66 933 Kč. Podrobné výsledky naleznete zde: TKS 2018 dle obcí.pdf. a : Výsledky TKS 2018 dle kasiček.pdf

Fotografie z letošní Tříkrálové sbírky si můžete prohlédnout v této galerii, děkujeme za jejich zaslání.

IMG_4374Každý rok se 65 % výtěžku sbírky vrací do Farní charity Vlašim, 15 % využívá na své projekty diecézní Charita (ADCH Praha), 10 % je zasíláno na podporu projektů v zahraničí a 5 % pokrývá režii sbírky.

Z finančních prostředků získaných v TKS 2018 plánuje podpořit ADCH Praha tyto své projekty:
1. Humanitární středisko ADCH Praha
2. AD Brandýs na Labem pro pomoc matkám s dětmi
3. Vybudování komunitního centra Farní charity Vlašim
4. Podpora České nemocnice v Ugandě.

K Tříkrálové sbírce na Vlašimsku probíhají ještě tyto doprovodné akce:

Tyto akce již proběhly:

Římovice1Výtěžkem Tříkrálové sbírky podporují Farní charitu Vlašim také farnosti Keblov, farnost Čechtice a Farní charita Benešov. Děkujeme koordinátorům, dobrovolníkům a dárcům také v těchto farnostech. Pokud chcete znát podrobnosti z Tříkrálové sbírce v těchto farnostech, stačí kliknout na výše uvedené odkazy nebo na celorepublikový odkaz: Výsledků Tříkrálové sbírky 2018 zde.

V závěru Vám všem děkujeme za Vaši podporu a přízeň. Během roku Vás na našem webu i prostřednictvím našeho emailového zpravodaje budeme informovat jakým způsobem prostředky vybrané v Tříkrálové sbírce používáme. Jak jsme na tom s naším záměrem nákupu a vybudování Komunitního centra.