Doteky z Popence
20. června 2015 Naše články

Doteky z Popence

Jubilejní desátý ročník festivalu Popenec proběhl díky všem zúčastněným úspěšně. :-) Festival měl úžasnou uvolněnou atmosféru, počasí nám přálo a každý si mohl najít to své. Vyvrcholením několika měsíčních příprav bylo …

… sobotní odpoledne, večer a nedělní dopoledne. Na Hrádek postupně dorazilo jedenáct hudebních seskupení, tančilo se i přemýšlelo. Probíhaly výstavy čtyř fotografů, grafičky, dětí ze dvou základních a mateřských škol. Program doplnily Pohádkový les „Cesta kolem světa“, interaktivní hra „Kdo mi může pomoci,“ dvě divadelní představení pro děti, skákací hrad, ohňová show, neziskové organizace, drobní prodávající a nádherná nedělní mše svatá s oslavou Božího těla a průvodem.

Své místo si v krásném Hrádeckém prostředí našel snad každý – lidé, kteří chtěli být v centru dění: tančit, bavit se, pohrát si, odpočívat i pozorovatelé, kteří sledovali dění z povzdálí. Navíc, kdo měl chuť, mohl přenocovat ve stanovém městečku nebo v bývalé škole. Nechyběl ani dostatek jídla a pití, volnost pohybu a myšlenek.

Velké poděkování si zaslouží VŠICHNI DOBROVOLNÍCI, kteří nám s celou akcí pomáhali (bylo to téměř 40 lidí), ÚČASTNÍCI, kteří byli úžasní a vytvořili skvělou atmosféru, SPOLUORGANIZÁTOŘI a PODPOROVATELÉ, kteří nám bezplatně zapůjčili prostory, vybavení, nápoje, ... Seznam všech dobrých lidí, kteří přidali ruku k dílu je neskutečně dlouhý, ještě stále ho doplňujeme – DĚKUJEME VÁM VŠEM!!!! Jen díky lásce, víře, naději, týmové práci a společnému úsilí jsme si mohli všichni festival alespoň trochu vychutnat. Věříme, že Vás potěší i to, že za prostředky získané na Popenci 2015 budeme moci zakoupit zvedák pro mladíka upoutaného na lůžko, tak jak jsme plánovali.

Užijte si krásné léto, příjemné prázdniny i dovolené!