Druhý běh Akademie třetího věku ve Vlašimi
20. března 2018 Naše články

Druhý běh Akademie třetího věku ve Vlašimi

Již podruhé probíhá ve Vlašimi cyklus seminářů: Akademie třetího věku, letos na téma: První republika – 100 let od vzniku Československa. Od února do června mají přihlášení senioři možnost dozvědět se na pěti setkáních, jak se rodila a budovala mladá republika, kdo stál v jejím čele i kdo tahal za nitky z povzdálí...

Životní osudy známých osobností i prostých občanů přibližuje třiceti sedmi posluchačům především z Vlašimi, ale také Čechtic, Dolních Kralovic, Louňovic, Trhového Štěpánova či Zdislavic, šest přednášejících z Vysoké školy politických a společenských věd Kutná Hora.

Vzdělávání organizuje Vzdělávací institut Středočeského kraje ve spolupráci s Farní charitou Vlašim, přičemž setkání probíhají jednou za měsíc v Besídce u kostela Sv. Jiljí, a to v čase od 9:00 do 12:15 hod. Témata jednotlivých setkání se můžete dočíst při rozkliknutí těchto akcí. Stálým asistentem, který je nápomocný účastníkům i přednášejícím při všech seminářích je PhDr. Lubomír Zábranský, kterému tímto za jeho pomoc a podporu děkujeme! Všem účastníkům přejeme zajímavá setkání a radost z nových informací!

Za FCH Vlašim D. K.