Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou
4. října 2017 Naše články

Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 začaly oslavy 25 let Farní charity Vlašim. Mši svatou celebroval od 11 hod. v kostele Sv. Jiljí ve Vlašimi p. kardinál Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský. Děkujeme, že si ve svém nabitém diáři našel čas a dorazil za námi. Na závěr mše svaté popřál Charitě, jejím pracovníkům i všem hostům mnoho lásky, radosti a úspěchu při službě Bohu a potřebným. Ke gratulacím se přidali i další hosté, čtěte více.

charita25 (57)Ke gratulacím se přidali také starosta města Vlašimi (senátor) Luděk Jeništa, ředitel Arcidiecézní charity Praha Jaroslav Němec a ředitelka Charity Vlašim Daniela Laloučková. Její poděkování všem, kteří Charitu podporují a mají tedy zásluhy na jejím fungování si můžete přečíst zde.

20170921_124909Po mši svaté se mohli všichni hosté občerstvit na farní zahradě a v prostorách Besídky. Bylo příjemné popovídat si s p. kardinálem, p. faráři, jáhny, hosty z dalších Charit, měst i Vlašimáky. Program oslav doplnilo také taneční vystoupení pravonínských andílků nebo zajímavá výstava „Starej se!“, která byla ke shlédnutí na Husově náměstí.

Všem hostům moc děkujeme za jejich účast a podporu. Zároveň děkujeme všem, kteří pomohli s přípravami, či jinak přispěli k uskutečnění Oslavy. Chystali jsme ji několik měsíců. Do příprav se zapojili také naši aktivní senioři, kteří připravili jako vždy vynikající chlebíčky, v rámci Klubu seniorů vyrobili drobné dárky pro hosty atd. Fotografie z oslav najdete v galeriích pod článkem, děkujeme T. Vondráčkovi, J. Mádlemu a dalším, kteří oslavu zachytili objektivem.

Oslavy budou pokračovat ještě např. Benefičním koncertem skupiny Spirituál kvintent, který proběhne 17. 10. 2017 v kostele Sv. Jiljí. Jeho výtěžek bude použit na ZŘÍZENÍ ZÁZEMÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB FCH VLAŠIM. Budeme se tešit na viděnou zde nebo na dalších akcích FCH Vlašim.

D. K.