Charitní "obchůdek"

Navštivte nás!

Postní almužna 2017

Děkujeme, že jste se zapojili!

Jaký byl benefiční koncert "Děkujeme Vám" 2016?

Jedním slovem báječný!

Přesvědčit se o tom můžete díky fotoreportážím, za které moc děkujeme panu Ivanu Teytzovi a Daně Kucharčíkové. Více se dočtete zde.

Máme další příležitost děkovat:

• Pánu Bohu, za morální podporu, zdraví a sílu, aby takováto akce mohla proběhnout.

• Všem sedmdesáti účinkujícím (z toho bylo téměř padesát dětí) za radost, energii a skvělé výkony, které na jevišti podali. Všichni poctivě nacvičili a nazkoušeli svá vystoupení tak, že mile překvapili všechny v sále.

• Paní moderátorce Daniele Drtinové, že nám věnovala svůj volný čas a provázela nás celým odpolednem. Byla profesionální oporou i sluncem, které zářilo mezi jednotlivými vystoupeními.

• Dvacítce dobrovolníků za pomoc s přípravami (stěhováním, výzdobou), při koncertu (u vstupu, v šatně, v občerstvení, s aktivitami pro děti) i následným sklízením (úklidem a stěhováním).

• Zapojeným pracovníkům Charity a Diakonie za jejich čas a práci, které koncertu věnovali spolu s dobrovolníky.

• Dvě stě šedesáti jedna divákům za skvělou atmosféru, podporu, čas a trpělivost během celého koncertu.

• Úžasnému panu zvukaři a jeho pomocníkům, za skvělé ozvučení pěti různých hudebních formací a sedmi mluvených vstupů během dvou hodin i velkou trpělivost, kterou měli se všemi.

• Panu osvětlovači, který hledal pro účinkující to nejpříjemnější světlo.

• Městu Vlašim a pracovníkům za zapůjčení prostor Kulturního domu Blaník.

• Potravinám u Reků, za vstřícnost, s kterou nám poskytli dostatek občerstvení pro všechny.

• Zemědělskému družstvu Čechtice za párky na míru.

• Firmám Stejkr a Sellier &Bellot za ceny do soutěží.

• Manželům Gábině a Tomášovi Kroupovým za sdílení svého piana, ušetřili práci pana zvukaře i stěhování dalších dvou pian.

• Městysu Čechtice za podporu koncertu vypraveným autobusem.

• Reportérce Českého rozhlasu Radiožurnálu p. Hájkové za pomoc s propagací.

Ti všichni přispěli k tomu, aby koncert proběhl hladce a ve velmi příjemné atmosféře. Věříme, že odpoledne bylo důstojným poděkováním koordinátorům, „servisženám“, vedoucím skupinek a koledníkům za pomoc s proběhlou Tříkrálovou sbírkou na Vlašimsku, Čechticku a Keblovsku. Během tohoto milého setkání, jsme předali ceny nejpřesnějším odhadujícím i nadějným malířům.

Do výtvarné soutěže Tříkrálové pomáhání, tentokrát na téma „Jak Vy pomáháte“, přišlo dvě stě osm výtvarných prací. Po skončení výstavy budou zdobit klubovnu Charity v Husově domě. Nezávislá porota vybrala následující díla:

V kategorii dětí ve věku 3 – 6 let:

• 1. místo - Jiří Matějka, z Vlašimi s obrázkem Třech králů

• 2. místo - Daniel Kamarýt z Vlašimi, který namaloval Tři krále

• 3. místo - Šárka Follerová z Otročic se svým obrázkem jak s tatínkem krmí v lese ptáčky

V kategorii 7 – 11 let:

• 1. místo - Tři králové od Kateřiny Doležalové z Vlašimi

• 2. místo - Elen Hájková z Čechtic, která nakreslila, jak posílá hračky do Rumunska, do dětského domova

• 3. místo - Miroslava Křištová z Vlašimi, jak pomáhá na zahradě mamce s věšením prádla

• čestné uznání Marku Bžochovi z Vlašimi, který nakreslil jak pomáhá tím, že spolu s jejich sborečkem, hrají a zpívají pro radost důchodců

• čestné uznání Bořku Procházkovi z Kondrace, který nakreslil jak hlídá synovce

Ve spojené kategorie 12 – 150 let:

• 1. místo – Pomocná ruka od Anny Kuklíkové z Vlašimi

• 2. místo – Žaneta Králová z Březnice s obrázkem Třech králů

• 3. místo – Hana Marková z Chocně se svým obrázkem zpívajících Tříkrálových koledníků a maminky s dítětem, kteří jim přispívají do kasičky

Celé odpoledne se tak neslo ve znamení dětí, ať již v roli účinkujících, odměňovaných, diváků, aktérů připravených aktivit nebo těch, kterým udělá radost předaný výtěžek koncertu.  Výtěžek akce 13 614 Kč jsme s velkou radostí předali vlašimské Diakonii ČCE. Pan ředitel nám sdělil, že peníze použijí na cestovné sociálních pracovnic do rodin v rámci klubu Zrnko.

Někteří z účinkujících měli na pódiu svou veřejnou premiéru. Musíme říci, že vydařenou. Na závěr proběhla společná improvizace všech kteří vydrželi až do konce. Děkujeme!!!