Poděkování
13. března 2024 Naše články

Poděkování

Charitě Vlašim je letos 32 let. V porovnání s věkem ženy je mladá, znalá praktického života a energicky uskutečňuje své vize. 

My se v charitě také snažíme uskutečňovat vize. Především ty, které vycházejí z potřeb, které naše pracovnice vidí a vnímají při své práci, která je především mezi lidmi v terénu.

Bohužel energie, kterou můžeme na konání plánů využít se rovná zdrojům, které máme. Jsou to za prvé finance a za druhé lidi. Bez nárůstu obojího se nedá uskutečnit nic navíc, než co děláme doposud. Jsme tedy moc vděčni za podporu, která přichází. Vedle obrovské Tříkrálové sbírky nás nově pod svá křídla vzala Farnost Keblov. Dlužíme jí poděkování za prosincový společný ples Charity Vlašim a Farnosti Keblov. Byl to náš úplně první ples a moc si vážíme času farníků, kteří se ujali příprav, služeb v občerstvení, šatně a úklidu.  Radostí byl překvapivý výtěžek plesu 51 969,- Kč, přestože v den plesu 1. prosince venku zuřila sněhová kalamita. Večerem nás provázela televizní moderátorka Jana Peroutková. Plesu se také zúčastnil ředitel Arcidiecézní charity Praha Jaroslav Němec a víceprezidentka organizace Hnutí pro Život Zdeňka Rybová.

Zcela čerstvě nám byl na charitu doručen dar z čtvrtého tanečního večera Farnosti Vlašim, který činil 42 070,- Kč. Večer, kdy jsme si mohli užívat milou pohodu a přátelská setkání bez starostí o jeho organizaci, jsme si užili jako hosté a moc se nám líbil. Byl plný dobrých nápadů. Naše rodná farnost nám pomáhá během celého roku. A to nejen finančně, ale podporuje nás také účastí na našich aktivitách a již pravidelně pro nás pořádá charitativní jarmarky.

Moc děkujeme farníkům a kněžím farností Keblov a Vlašim, ale také všem nejmenovaným, kteří nám pomáhají pomáhat potřebným.

Mgr. Daniela Laloučková

Mgr. Daniela Laloučková

ředitelka a statutární zástupce Charity Vlašim
E-mail: ~.qs-3bcW7c-T65j4mnF2Zia85pJ