Porota měla nesmírně těžkou práci: vybírala výherce výtvarné soutěže Tříkrálové pomáhání 2018

Děkujeme všem, kteří jste nakreslili a poslali nebo přinesli své výtvarné dílo do letošní výtvarné soutěže Tříkrálové pomáhání 2018 – tentokrát na téma Jak chci pomáhat až budu dospělý / dospělá. Sešlo se 174 uměleckých výtvorů, všechny si můžete prohlédnout v této galerii. Tříčlenná odborná porota měla opravdu těžkou práci (čtěte dále).

Tříčlenná odborná porota ve složení:IMG_8085

• Naďa Ryšánková (grafička a výtvarnice),

• Terezka Turková (výtvarnice a fotografka),

• Anna Kucharčíková (výtvarnice a studentka arteterapie)

si lámala nad tak těžkým úkolem jako bylo vybrat v každé kategorii 3 nejzajímavější výtvarná díla vskutku dlouho hlavu, protože úžasných věcí se sešlo opravdu hodně. Nakonec kromě 3 výherců v každé kategorii udělila porota ještě několik čestných uznání. Ocenění budou kontaktování telefonem či emailem. Přesné umístění se však dozví až na  Benefičním koncertě Děkujeme Vám 2018, kde budou odměněni věcnými cenami a jejich díla budou zdobit budoucí Komunitní centrum Farní charity Vlašim.

IMG_8083Těší nás zájem účastníků a zapojení se do soutěže. Kromě prací z našeho okolí (Podblanicka, Benešovska a Posázaví), přišlo mnoho prací také z dalších koutů České republiky: ZŠ a MŠ Karla Svolinského z 330 km vzdálených Kunčic pod Ondřejníkem, Masarykovy ZŠ Lubenec (okresu Louny), ZUŠ Přeštice (okresu Plzeň), ZUŠ Březnice, školní družiny ZŠ Beroun, Domova Petra (Mačkova), ...  zvláštní dík patří všem zapojeným MŠ, ZŠ, ZUŠ a jejich učitelům, vychovatelům, rodičům, kteří se s dětmi o možnostech pomáhání baví a tímto směrem je vedou.

Máme velkou radost, že výtvarná díla zachycují mnoho témat a možností, kterými můžeme pomáhat v naší společnosti – pomoc seniorům, nemocným, lidem s postižením, bližním, zvířatům a to jak konkrétními skutky tak třeba i finančně.

Všechny obrázky si můžete volně prohlédnout od 5. do 15. 2. 2018 také na vlastní oči v rámci Výtvarné výstavy Tříkrálové pomáhání 2018 na schodišti Kulturního domu Blaník.