25 let FCH Vlašim

Benefiční koncert kapely Sprituál kvintet již vyprodán.

Postní almužna také časem přemýšlení o potřebných

Nejen pro věřící, ale také pro všechny, kdo se chtějí přidat, je určeno pozvání k účasti na starobylé postní tradici – almužně. Princip je jednoduchý: peníze za požitky, které si během postního období odřekneme, vložíme do papírové pokladničky, tzv. postničky. A tu na konci postu přineseme do kostela. Takto získané prostředky poté církev prostřednictvím místní Charity využije na sociální pomoc potřebným. (zdroj: http://www.postnialmuzna.cz). Zapojit se můžete také na Vlašimsku, čtěte dále.

Postničky jsou k vyzvednutí v kostelech ve farnostech Vlašim, Zdislavice, Hrádek, Čechtice i Keblov.  Zároveň dostáváme příležitost přemýšlet o tom, zda víme o někom, kdo potřebuje pomoc. Ne každý si o ni totiž dokáže říci. Těší nás, že v našich farnostech kromě Charity pomáhají lidem v nouzi i mnozí jednotlivci a společenství.

Byli bychom moc rádi, pokud by se podařilo otevřít diskusi o konkrétních lidech, na které bychom měli více myslet, komu podat pomocnou ruku. Chceme vytvořit důvěrný prostor k sdílení takovýchto informací. Pokud o někom potřebném víte, napište jeho jméno zespod postničky, nebo kontaktujte některého z pracovníků Charity. Věříme, že společně dokážeme více.