Překvapí Vás - aneb prosincové úspěchy v Charitním obchůdku a šatníku

Trička z Charitního "obchůdku"

Kolik myslíte, že jsem zaplatila za tyto tři trička ve vlašimském Charitním "obchůdku"? Jedno je dámské s krátkým rukávem zn. Roxy, druhé dámské s dlouhým rukávem a třetí dětské. Žádné díry ani fleky jsem na tričkách nenašla. ... Jestli chcete vědět výši minimálního daru, abych si trička opatřila čtěte dále.

Představte si, že 7 korun - neskutečné, co? Dámská trička jsem našla v akčním koši po 1 Kč, dětské stálo 5 Kč. A teď se držte, při těchto "cenách" nám věnovali lidé v prosinci v Charitním obchůdku 31 266 Kč. V Benešově jsme přijali finanční dary za 119 ks ošacení ve výši 2 810 Kč (t.j. průměrně 23 Kč za 1 kus ošacení). A to jsme měli v obou místech vzájemné materiální pomoci i několik dní během svátků zavřeno či zkrácenou pracovní dobu. :-) Děkujeme všem dárcům za přinesené věci i finanční prostředky!

Snad se o nás dozví také v Benešově více lidí nebo se nám podaří přemístit náš Charitní "šatník" do větších prostor, blíž centra. Pokud byste o nějaké možnosti pronájmu věděli, informujte prosím ředitelku FCH Vlašim Mgr. Danielu Laloučkovou.

Protože obě zařízení provozujeme za účelem pomoci potřebným, přičemž potřebujeme z přijatých finančních darů uhradit náklady s tím spojené, těší nás když se to daří. Díky provozu těchto míst jsme mohli v prosinci zdarma poskytnout potřebným ve Vlašimi 50 ks ošacení a věcí do domácnosti, v Benešově 17 ks ošacení. Zároveň jsme pomohli 15 klientům 579 ks potravin.
D.K.