Charitní "obchůdek"

Navštivte nás!

Postní almužna 2017

Děkujeme, že jste se zapojili!

Projekt KIWANIS

Vážení přátelé,

dovolte nám představit Vám naši novou spolupráci s Distrikt ČR & SR, která se mimo jiné zabývá výrobou látkových panenek, jež se předávají nemocnicím a jejichž prostřednictvím komunikují lékaři s nemocnými dětmi.

Kiwanis panenka vznikla již přeKiwanis fotod 15. lety a pomáhá nemocným pacientům překonávat pocit osamění a strachu z neznámého. Lékaři využívají Kiwanis panenku k vysvětlení, jaké lékařské zákroky malý pacient podstoupí a na panence dítěti názorně ukáží, co se s ním bude při lékařském zákroku dít. Znázorní to na Kiwanis panence, která vše s dítětem v nemocnici prožívá. Dítě pak lépe snáší průběh léčby a nakonec si panenku odnese sebou i domu.

Do projektu jsou zapojeni různé známé osobnosti. Ambasadorskou Kiwanis panenky 2016-17 je herečka Jitka Asterová, pomáhají však i jiní herci, malíři, sportovci či další umělci.

I my se chceme zapojit a pomoci dobré věci. Rádi bychom Vás seznámili se spoluprací, do které jsme se pustili. Vyhledali jsme Kiwanis club golden Prague a 31.1.2017 jsme navštívili pražský klub, kde jsme komunikovali s pani Martinou Vaňkovou. Dá se říci, že jsme si okamžitě padli do oka, protože naše zájmy a myšlenky jsou hodně shodné, domluvili jsme se na prospěšné výrobě panenek.

Do spolupráce chceme zapojit v rámci námi poskytovaných sociálně aktivizačních služeb (SAS) naše seniory. Jelikož dosud nemáme v majetku žádný šicí stroj a šití panenek není zrovna jednoduchá práce, napadlo nás oslovit Podblanický patchworkový klub. Vznikla tak další krásná spolupráce, ze které vyjde něco užitečného pro nemocné děti. Patchworkový klub ušije tělíčko panenky a senioři v rámci SAS budou tělíčka plnit. Společně s pražským klubem Kiwanis pak budeme předávat panenky do nemocnic, které je potřebují a žádají o ně.

Těšíme se na spolupráci a radost v očích nemocných dětí.