12. července 2012 Naše články

Setkání seniorů

V úterý 10. července pořádala Farní charita Vlašim, ve spolupráci s vlašimskou farností, setkání seniorů...

V úterý 10. července pořádala Farní charita Vlašim, ve spolupráci s vlašimskou farností, setkání seniorů. Přestože se pravidelný květnový termín nejprve změnil na červen a poté kvůli malování až na červenec, naše starší přátele to neodradilo a sešli jsme se v hojném počtu. Z Domova seniorů byli někteří přivezeni auty, někteří dobrovolníky na invalidních vozících. Pro lidi, kteří žijí ve svých domácnostech, byl zajištěn svoz a odvoz. Často se jedná o seniory odkázané na pomoc druhých, kteří sami nikam nevycházejí, a tato akce je příležitostí vytrhnout je z každodenního stereotypu.

Setkání začalo v půl desáté modlitbou růžence, poté následovala mše svatá, kterou sloužil pater Jaroslav Konečný, a následovalo posezení ve farní besídce. K občerstvení se podávaly vyhlášené chlebíčky, které připravují naše dobrovolnice. Na závěr si všichni pod vedením paní Slunečkové zazpívali známé mariánské písničky.

Někteří lidé se zúčastnili setkání poprvé, jiní jsou pravidelnými účastníky. Je radostné vidět, že jsme napomohli setkání známých, třeba i po několika letech.

Tímto děkuji všem, kteří tuto akci připravili, za jejich čas a energii, kterou věnovali svým bližním. Ještě jednou veliké díky.                                        

Za FCH Vlašim
Daniela Laloučková