Srpen v Charitním "obchůdku" z pohledu čísel i lidí
4. října 2017 Naše články

Srpen v Charitním "obchůdku" z pohledu čísel i lidí

Jako každý měsíc i tento bychom mohli začít velkým DÍKY: v srpnu jsme přijali 2 305 ks ošacení, hraček, kuchařského náčiní a dalších věcí. 1 138 ks věcí si lidé z Charitního „obchůdku“ odnesli a přispěli nám finančními dary v rekordní výši 27 927 Kč. Z toho 87 ks věcí a 171 ks potravin (v celkové hodnotě 1 399 Kč) pomohlo 11 lidem, kteří navštívili Občanskou poradnu Vlašim a projednali svou situaci s naší sociální pracovnicí. Zajímá Vás komu a jak pomoc poskytujeme, čtěte dál.

Někdy je dobré potravinami podpořit potřebného po určité časové období, např. než mu přijdou peníze, aby si mohl nakoupit. Když je to člověk místní, domluvíme se, že si vyzvedne první část materiální pomoci v Místě vzájemné materiální pomoci okamžitě a pro druhou část předem domluvené materiální pomoci si přijde např. za týden nebo až ji bude potřebovat. Už nemusí do Občanské poradny a znovu jednat s naší sociální pracovnicí, ale s vystavenou kartou jde rovnou do Charitního „obchůdku“, kde mu materiální pomoc pracovnice vydají.

V případě požadavku na nepotravinovou pomoc se může stát, že momentálně nemáme potřebnou velikost oblečení, bot nebo konkrétní věc (přikrývku, hrnec a pod.). Potřebný se chodí příležitostně do Charitního "obchůdku" ptát. Když se k nám žádaná věc dostane , dáme ji pro potřebného stranou a ten si ji může vyzvednout. Když se jedná o člověka, který se do Vlašimi složitě dostává, není tento postup zcela možný.

Protože lidí z Benešova a okolí, kteří žádali materiálně pomoc přibývalo, domluvili jsme se s Farní charitou Benešov, městem Benešov a vyhověli těmto potřebným, pro které bylo náročné dojíždět si pro materiální pomoc do Vlašimi a otevřeli v pondělí 2. 10. 2017 Místo vzájemné materiální pomoci – Charitní „šatník“ v Benešově. Více informací se dočtete např. v tomto článkuPřejeme Vám krásné dny, za FCH Vlašim D. K.