Tradice putování

Již se stalo pravidlem, že vždy v dubnu a říjnu připraví farníci z Čechtic ve spolupráci s FCH Vlašim nějaké zajímavé putování naším krajem. Putování se začíná v kostele ranní mší svatou. Po cestě vhodné i pro vozíčkáře a kočárky navštíví poutníci kostely a kapličky, dozví se mnoho zajímavéhé nejen z historie, modlí se, setkají se s místními lidmi a posedí při závěrečném pohoštění. Kam jste se s námi vydali nebo mohli vydat tentokrát?

V sobotu 21. října jsme zahájili naše putování v kostele sv. Petra a Pavla v Načeradci, a to mší svatou v 9 hodin. Potom jsme vyrazili stoupáním po křížové cestě. Fyzicky jsme si odpočinuli modlitbou u jednotlivých zastavení.

Pochod byl nazván s nadsázkou „Nad Blaník“, protože nadmořská výška Jizbice (pozor, nikoli té u Čechtic), byla opravdu 645 m n.m., tedy vyšší než Velký Blaník. U Jizbice jsme se lehce občerstvili po namáhavém stoupání. Pak už jsme šli jen z kopce nebo po rovině... přes Daměnice a Pravětice, až jsme se odpoledne vrátili zpět do Načeradce, kde jsme naše putování zakončili na faře. Děkujeme organizátorům a všem 50 účastníkům za krásně společně strávený den a těšíme se na další putování zase na jaře.