Tříkrálová sbírka 2017
12. prosince 2016 Naše články

Tříkrálová sbírka 2017

Vážení přátelé, 
blíží se Tříkrálová sbírka 2017.  Tříkráloví koledníci obchází se zapečetěnými pokladničkami domácnosti, šíří poselství radosti, štěstí a zdraví. 65 % výtěžku sbírky se vrací místním charitám, které tak mohou spolufinancovat sociální, zdravotní a charitní služby v regionu.

V České republice je Tříkrálová sbírka organizována Charitou ČR. Ve Vlašimi a okolí zajišťuje Tříkrálovou sbírku Farní charita Vlašim za pomoci velkého počtu dobrovolníků a to z řad dospělých i dětí různého věku. Bez dobrovolníků by nebylo možné Tříkrálovou sbírku uspořádat.

Ve Vlašimi a okolí byla několik let místní koordinátorkou Tříkrálové sbírky paní Miluše Slunečková, které srdečně děkujeme za její dlouholeté nasazení a do dalších let přejeme pevné zdraví. Poděkování patří i všem ostatním obětavým dobrovolníkům, příznivcům a dárcům Tříkrálové sbírky.

Kdy bude sbírka probíhat? V pražské arcidiecézi proběhne Tříkrálová sbírka 2017 od pondělí 2. ledna do pondělí 9. ledna 2017. Ve Vlašimi a okolí hlavně v sobotu 7. ledna a se svolením pražské arcidiecéze také v sobotu 14. ledna 2017.

Aktuální informace o Tříkrálové sbírce ve Vlašimi a okolí můžete sledovat na Facebooku Tříkrálová sbírka Vlašim a okolí.

V závěru Vám všem přeji klidné a požehnané prožití svátků vánočních a v roce 2017 pevné zdraví, hodně štěstí, lásky a životní pohody.

Jana Srbová - Koordinátorka Tříkrálové sbírky, trikralova.sbirka@charitavlasim.cz