Únor v našich místech vzájemné materiální pomoci
20. března 2018 Naše články

Únor v našich místech vzájemné materiální pomoci

Srdečně Vás zdravím, pro Ty kdo chcete zůstat v obraze :-) posílám pár statistik z únorového fungování našich míst vzájemné materiální pomoci. Čtěte dále.

Ve Vlašimi dali lidé novou šanci 944 ks ošacení, věcí do domácnosti, na hraní, čtení … přičemž 39 věcí putovalo k lidem v nouzi. Zároveň na pomoc potřebným a provoz našich služeb, především Občanské poradny Vlašim, jsme přijali finanční dary ve výši 28 414 Kč. Budu se opakovat, ale moc děkujeme všem, kteří na nás i potřebné myslí a věci nám přináší, něco si od nás odnáší, …

Těší nás, že v Benešově došlo k dalšímu nárůstu příchozích lidí, přijatých i vydaných věcí. Další využití zřejmě našlo 209 věcí převážně na sebe, přičemž 50 z nich putovalo k potřebným. Zároveň jsme přijali finanční dary ve výši 3 436 Kč. Děkujeme všem příchozím, všem kteří o nás mluví a informují další lidičky, … a pomáhají nám v rozjezdu.

Co se týká potravin, tak jako v lednu, také v únoru jsme podpořili 16 potřebných (rodin či jednotlivců), kterým jsme vydali celkem 671 ks převážně trvanlivých potravin. Máme pocit, že nastavená pravidla poskytování materiální pomoci i spolupráce se sociálními odbory a dalšími poskytovateli sociálních služeb funguje dobře a pomoc se dostává k těm, kteří ji skutečně potřebují.

S přáním krásných dní, D. K.