Charitní "obchůdek"

Navštivte nás!

Postní almužna 2017

Děkujeme, že jste se zapojili!

Únorové zprávy z Charitního "obchůdku"

Pro ty z Vás, kteří čtou naše pravidelné zpravodajství z Charitního „obchůdku“ posíláme pár slov, o tom jak se nám dařilo v únoru. No a máme i dobrou zprávu o otvírací době. Čtěte více.

Nechceme zmiňovat jen statistiku přijatých a vydaných darů, byť to je to nejjednodušší, co lze zveřejnit a možná dělá určitý „objektivní“ obraz o tom, jak to v obchůdku funguje, otvírá možnost srovnávání..., ale jinak je možná trošku nudné. V obchůdku jde především o lidi s životními příběhy. O lidech a jejich příbězích se mluví složitěji, byť jsou tím nejdůležitějším. Můžeme psát:

• O lidech, kteří nám věci nosí, např. z důvodu toho, že jim odrostly děti nebo zemřel nějaký příbuzný, či vyčistili svůj byt od věcí, které již nepoužívají.

• O lidech, kteří si u nás věci opatřují a věnují nám na oplátku nějaký finanční dar nebo potřebují pomoci překonat určité finanční nesnáze a věci jim poskytneme zcela zdarma.

• O lidech, kteří v „obchůdku“ pracují. Máme dobrou zprávu: "Pracovnice obchůdku už jsou opět ve dvou a obnovili jsme tedy původní provozní dobu, máme otevřeno i v sobotu, a od pondělí do pátku až do 17 hod."

Nějaký konkrétní v´byť anonymní příběh připravíme na příště, nyní ne snad zcela nudné únorové statistiky :-)

• 20 klientům jsme vydali 389 ks potravin celkem v hodnotě 8 785 Kč.

• 11 klientům jsme poskytli 113 ks ošacení.

• 313 ks ošacení si od nás odnesli lidé, kteří přispěli na chod Charitního „obchůdku“ finančními dary – celkem ve výši 15 592 Kč.

• 174 ks materiálních darů jsme přijali.

Pokud jste dočetli až sem, děkujeme za Váš zájem a přejeme krásné jarní dny!