V našem charitním obchůdku padl rekord
3. března 2015 Naše články

V našem charitním obchůdku padl rekord

Nejkratší měsíc v roce nás mile překvapil. Tržba 10 817 Kč, přesáhla dosavadní rekord z 1. měsíce fungování obchůdku - děkujeme za Vaše nákupy! Doufáme, že Vám u nás nakoupené věci dobře slouží. Nechceme v nikom podněcovat hromadění věcí, naopak ...

... myslíme, že se člověk může s některými věcmi díky tomuto projektu s klidným srdcem rozloučit, obměnit svůj šatník atd. Děkujeme za Vaše dary, jsme rádi, že k nám přinášíte věci čisté, kvalitní, o které mají další lidé zájem. Děkujeme i všem dobrovolnicím, že nám ochotně pomáhají.

Kromě přijímání darů a prodeje za velmi příznivé ceny slouží náš obchůdek hlavně jako místo vzájemné materiální pomoci – v únoru jsme pomohli 14 lidem a jejich rodinám, poskytli jsme jim 113 ks ošacení, včetně potřeb pro domácnost a 145,782 kg trvanlivých potravin. Bohužel už nám dochází některé druhy potravin: olej, polévky, konzervy, káva a brambory. Byli bychom vděční, pokud by nám někdo věnoval např. i cibuli, která je základem pro řadu pokrmů.

Pomoc poskytujeme na základě sociálního šetření, vždy záleží na situaci, v které se klient nachází, některým lidem, např. těm, kteří pobírají pravidelně dávky, materiální pomoc odmítáme. S ubývajícím množstvím potravin budeme při posuzování situace žadatelů o materiální pomoc ještě striktnější.