Ve Vlašimi měli lidé možnost shlédnout unikátní výstavu fotografií Starej se!

Ve Vlašimi měli lidé v uplynulých dnech možnost shlédnout unikátní výstavu fotografií Starej se! Děkujeme Charitě Česká republika za zapůjčení tohoto úžasného počinu. Kromě obohacení programu oslav 25 let Farní charity Vlašim, se mohl na výstavě obohatit celý týden každý, kdo si udělal chvilku. Výstava byla volně přístupná ve veřejném prostranství mezi kostelem Sv. Jiljí a farou 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Čtěte celý článek.

Přes vážnost tématu, kterému se výstava věnuje, působí moc pozitivně a baví skrz vtipné poznámky. Intuitivně nás vede k zamyšlení: „Jak se budeme schopni starat o své nejbližší my?“, „Kdo se postará o mě, kdybych náhodou nemohl sám?“ „Za čím se budu moc ohlédnout na konci svého života já?“

Při prohlížení jednotlivých fotografií a čtení komentářů v člověku zůstává radost. Radost, z radosti a pohledů lidí na fotkách, příjemně působícího rodinného prostředí, … Člověk si uvědomí, jak je důležité mít někoho blízkého a umět se každý den radovat z maličkostí.

V dnešní době, kdy většina rodin bydlí samostatně, je a bude téma důstojného stárnutí více než důležité. Máme naději a možnosti, musíme však poslechnout a STARAT SE!