Velký úspěch Národní potravinové sbírky 2015
23. listopadu 2015 Naše články

Velký úspěch Národní potravinové sbírky 2015

V pořadí třetí ročník charitativní Národní potravinové sbírky, která se v sobotu 21. listopadu 2015 konala napříč Českou republikou, vynesl charitativním organizacím 228 tun jídla. V dosavadní historii sbírek jde o absolutní rekord. Díky štědrosti ... (čtěte dále)

... tisíců nakupujících ve všech krajích se tak v období před Vánoci dostanou k místním lidem bez prostředků potraviny, které by si jinak nemohli dovolit koupit. (zdroj www.potravinypomahaji.cz)

 

Farní charitě Vlašim se podařilo vybrat společně s třiceti dobrovolníky ve dvou obchodech více jak 1,4 tun potravin, v celkové hodnotě 61 623,85 Kč.

  • Konkrétně v Tescu Vlašim 889,040 kg a
  • Tescu Zruč nad Sázavou 513,150 kg.

Velký dík patří všem organizátorům, dobrovolníkům a nakupujícím, kteří se rozhodli nakoupit něco navíc a darovat to prostřednictvím Potravinové banky a naší Farní charity potřebným.

Atmosféra v obou obchodech byla úžasná, zaměstnanci i dobrovolníci táhli za jeden provaz a snažili se udělat maximum pro úspěch sbírky. Máme radost, že tolik lidí dokáže projevit solidaritu. Opět se ukázalo, že ti, kteří si sami v životě prošli nějakými těžkostmi jsou takovýmto akcím otevřenější. Vysvětlovali jsme, kam potraviny půjdou, pro koho jsou určené atd. 

S radostí vkládaly do připravených vozíků potraviny především děti. Ve Vlašimi nás úplně šokoval pán, který v rámci sbírky nakoupil plný vozík a nechal nám ho i s žetonem.

Kromě akčních potravin (mouky, cukru, rýže a těstovin) lidé darovali také dražší potraviny jako čaje, konzervy, polévky a pod. Někteří zákazníci mysleli především na děti, mezi vybranými potravinami je i spousta Mikulášů, adventních kalendářů a dalších dobrot. Někdo se rovnou ptal, co bychom potřebovali.

Všem ještě jednou moc děkujeme!