Víčka už jen jako tříděný odpad, plus další zprávy z našich míst vzájemné materiální pomoci
21. května 2018 Naše články

Postupně jsme společně sběrem plastových víček pomáhali Radkovi, poté Míše a od roku 2017 dvojčatům Terezce a Elišce. Nikdo už však víčka nevykupuje a slouží jen jako odpad. Důkladnému třídění plastů se věnují na Základní škole v Čechticích, proto donesená víčka putují k nim. Pokud máte nějaká víčka nasbíraná, tak je k nám stále ještě můžete přinést. Naše místa vzájemné materiální pomoci fungují od pondělí do soboty ve Vlašimi a Benešově. Těšíme se na Vaši návštěvu! V dubnu jsme překonali všechny dosavadní rekordy - čtete dále :-).

Děkujeme za všechny dary, které jsme od vás v dubnu přijali. Co se týká věcných darů bylo to neuvěřitelných: 6097 ks: ošacení, hraček, knížek, nádobí, ... (2/3 jste k nám přinesli ve Vlašimi a 1/3 v Benešově). Finanční dary dosáhly rekordní výše 46 968 Kč (z čehož 43 433 Kč přijali pracovnice ve Vlašimi). Těší nás a velmi si vážíme zájmu veřejnosti, všech kteří nám donesou, co už sami nepotřebují i těch, kteří si od nás zase něco odnesou. Další využití tedy našlo 1 660 věcí. Přijaté peníze slouží k úhradě nákladů na provoz těchto míst a případnému dofinancování našich sociálních a dalších charitních služeb. DĚKUJEME!!!

Zdarma jsme podpořili materiálem 9 osob, kterým jsme prostřednictvím míst vzájemné materiální pomoci poskytli 46 ks ošacení a dalších věcí denní potřeby. 517 ks potravin jsme pomohli 22 lidem a jejich rodinám. Všichni konzultovali svou situaci se sociální pracovnicí v naší Občanské poradně Vlašim. Věřme, že se jim bude dařit lépe nejen díky poskytnuté materiální pomoci.