Vlašimská Charita na Routě 2017
4. července 2017 Naše články

Vlašimská Charita na Routě 2017

17. 6. FCH Vlašim prezentovala své služby a aktivity na festivalu Routa 2017. Moc nás potěšilo, kolik lidí přiložilo ruce ku pomoci při přípravě náplně do panenek, které vyrábí senioři v Klubu seniorů při Farní charitě Vlašim. Jedná se o ...

Jedná se o panenky z bílého plátna, které dostanou děti hospitalizované v některých IMG_20170601_172716nemocnicích. Panenky slouží k popisu lékařského zákroku , který budou děti podstupovat. Malí pacienti si je mohou sami dotvořit barvami. Po ukončení nemocničního pobytu si je odváží domů. Materiál na výrobu přivezli členky klubu Kiwanis Golden Prague při své návštěvě. Do Prahy si odvezli již více než 200 hotových panenek. Pomohlo by nám, kdyby se do přípravy náplně zapojilo více osob. Náplň byla dodána v zhutnělém stavu. Panenky se s ní špatně plní, je nutné načechrat ji. 

 

Farní charita Vlašim v letošním roce oslaví 25 let. V Klubu seniorů se budeme o prázdninách věnovat výrobě drobných dárků pro hosty pozvané na oslavu, která se uskuteční již v září. Vyzkoušíme si postup jak se dělá mýdlo, popřípadě také práci s keramickou hlínu. Nápady jsou, jen je realizovat. :)