Zajímavosti z Charitního "obchůdku"
1. prosince 2015 Naše články

Zajímavosti z Charitního "obchůdku"

Každý den se něco děje a občas může být opravdu šrumec. Posláním charity je pomoc lidem v tísni a sociální nouzi bez ohledu na jejich rasu, národnost, náboženství nebo politické názory. A když jednoho dne zazvoní telefon: „Za chvíli dorazí kamion, ...“. Jde se balit!

V říjnu jsme proto udělali rychlý úklid a poskytli pomoc ve formě teplého oblečení (cca 350kg, 500 ks) které se roztřídilo na dámské, pánské, dětské a putovalo kamionem na humanitární pomoc do uprchlického tábora v Srbsku. Organizátorem sbírky byla Charita ČR, které oděvy poskytly charity v Praze, Vlašimi a Brně.

 

Názory lidí na uprchlickou krizi a pomoc se různí. Co však zůstává stejné je fakt, že málo kdo chce žít ve válečném konfliktu. Jsme rádi, že můžeme přispět lidem, kterým válka mění život alespoň tak, že jim pošleme čeho máme dostatek – ošacení.

Děkujeme tedy, že nám přinášíte věci, které již nepotřebujete a které mohou být využívány dál. Přispíváte tak nejen nám, ale i celé naší společnosti. Děkujeme, v říjnu jsme získali úžasných 19 881 Kč a v listopadu 15 150 Kč. Kromě toho jsme také vděční všem dárcům, kteří přispěli do Národní potravinové sbírky. V Charitním „obchůdku“ nám v listopadu přibylo 1,4 tun trvanlivých potravin.

„Pojďte ke mně všichni, kdo se lopotíte a jste obtíženi, a já vás občerstvím.“ (Mat. 11,28)