Září v Charitním "obchůdku"
27. října 2016 Naše články

Září v Charitním "obchůdku"

Co vlastně napsat, aby se člověk neopakoval? Rozhodně to v našem Charitním „obchůdku“ není stereotyp :-) Denně přichází různí lidé, někdo pro materiální pomoc, někdo podpořit Charitu. Někdo zavítá častěji, jiný je u nás poprvé. Děkujeme všem, kteří přináší kvalitní věci, i všem, kteří si od nás něco odnesou. Je radost poslouchat, jak někdo u nás dobře pořídil to či ono a věci slouží dál. - Čtěte více. 

Potřebným jsme v září zdarma vydali 20 ks oblečení a domácích potřeb, potraviny v hodnotě 3 244 Kč. Začali jsme vydávat také potravinové a drogistické balíčky (105 ks a 84 ks), mohli jsme tak podpořit celkem 410 osob (v součtu všech rodinných členů).

V září nám v rámci své školní praxe vypomáhala v obchůdku také slečna Lucka, takže byl čas projít všechny věci na ramínkách, policích, v koších, ... probrat poničené a nevyužitelné. Jednu chvíli to vypadalo, že v obchůdku nic nezbylo :-) ale podařilo se vybalit podzimní a zimní věci a další věci, které lidé přinesli, a tak je opět z čeho vybírat. O tom, že lidé měli co vybírat svědčí i součet finančních darů, které jsme v září obdrželi – bylo to 24 320 Kč. Děkujeme!