5. ročník Národní potravinové sbírky

11. 11. 2017, 08:00 - 11. 11. 2017, 20:00 FCH Vlašim v: Billa Vlašim, Tesco Vlašim a Tesco Zruč nad Sázavou Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

Letos se do unikátního projektu zapojí rekordní počet obchodů – pomoci potřebným lze nejen nákupem, ale i jako dobrovolník. V den konání Národní potravinové sbírky mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a nově i vybrané drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze (seniorům, matkám samoživitelkám, ...). Cílem sbírky je otevření diskuse a hledání řešení letitého problému, kdy na jedné straně část občanů trpí nedostatkem jídla, a druhá skupina jím plýtvá. Sbírka je organizována Byznysem pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank, Armádou spásy, Nadějí a Charitou Česká republika.

Vlašim NPS 2016Farní charita Vlašim, bude spolu s dobrovolníky v obchodech Tesco a Billa Vlašim; a Tesco Zruč nad Sázavou. Veškeré vybrané potraviny budou sloužit potřebným ve Vlašimi a okolí. K akci je spuštěn web potravinypomahaji.cz, kde je k dispozici přehled supermarketů, ve kterých se sbírka uskuteční, i příběhy lidí, kterým darované potraviny pomohly.

Podívejte se, jak vypadala sbírka v loňském roce. Pokud se chcete zapojit jako dobrovolník, můžete se registrovat kliknutím zde. Nebo kontaktovat koordinátorku NPS 2017 ve Vlašimi - Danu Kucharčíkovou (Tel: 733 143 857, Email: socialnipracovnik@charitavlasim.cz).