6. ročník Národní potravinové sbírky

10. 11. 2018, 08:00 - 10. 11. 2018, 18:00 Tesco Vlašim a Billa Vlašim Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

V den konání Národní potravinové sbírky mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a  drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze (seniorům, matkám samoživitelkám, ...). Cílem sbírky je otevření diskuse a hledání řešení letitého problému, kdy na jedné straně část občanů trpí nedostatkem jídla, a druhá skupina jím plýtvá. Sbírka je organizována Byznysem pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank, Armádou spásy, Nadějí a Charitou Česká republika.

Farní charita Vlašim, bude spolu s dobrovolníky v obchodě Tesco Vlašim a Billa Vlašim. Veškeré vybrané potraviny budou sloužit potřebným ve Vlašimi a okolí. K akci je spuštěn web narodnipotravinovasbirka.cz, kde jsou k dispozici informace z předchozích ročníků, kde bude sbírka probíhat, jak se zapojit, i příběhy lidí, kterým darované potraviny pomohly.

Podívejte se, jak vypadala sbírka v loňském roce u nás. Pokud se chcete zapojit jako dobrovolník, můžete se registrovat kliknutím zde. Nebo kontaktovat koordinátorku NPS 2018 ve Vlašimi - Danu Kucharčíkovou (Tel: 733 143 857, Email: socialnipracovnik@charitavlasim.cz).

NPS_banner_1038x400_web