6. ročník Národní potravinové sbírky

V den konání Národní potravinové sbírky mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a  drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze (seniorům, matkám samoživitelkám, ...). Cílem sbírky je otevření diskuse a hledání řešení letitého problému, kdy na jedné straně část občanů trpí nedostatkem jídla, a druhá skupina jím plýtvá. Sbírka je organizována Byznysem pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank, Armádou spásy, Nadějí a Charitou Česká republika.

Místo: Tesco Vlašim a Billa Vlašim
Termín: 10. 11. 2018, 08:00 — 10. 11. 2018, 18:00
Kategorie: Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

Farní charita Vlašim, bude spolu s dobrovolníky v obchodě Tesco Vlašim a Billa Vlašim. Veškeré vybrané potraviny budou sloužit potřebným ve Vlašimi a okolí. K akci je spuštěn web narodnipotravinovasbirka.cz, kde jsou k dispozici informace z předchozích ročníků, kde bude sbírka probíhat, jak se zapojit, i příběhy lidí, kterým darované potraviny pomohly.

Podívejte se, jak vypadala sbírka v loňském roce u nás. Pokud se chcete zapojit jako dobrovolník, můžete se registrovat kliknutím zde. Nebo kontaktovat koordinátorku NPS 2018 ve Vlašimi - Danu Kucharčíkovou (Tel: 733 143 857, Email: socialnipracovnik@charitavlasim.cz).

NPS_banner_1038x400_web

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 8:00 – 16:00, So: 9:00 - 11:00

Charitní "šatník" - Dukelská 2192, Benešov (naproti Černému koni)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.