Beseda Adély Kucharčíkové - Život a práce v Ugandě

Nenechte si ujít promítání a povídání dobrovolnice - mladé lékařky Adély Kucharčíkové, která se rozhodla strávit léto pomáháním v neziskové organizaci Whisper v Ugandě. Podělí se s námi o zážitky z dětské nemocnice, dětského domova, hospice, běžných vesnic, měst i resortů pro turisty. Na fotce vidíte Adélu a děti, o které se v nemocnici v Ugandě kromě jiných starala. Jak sama napsala: "Tyhle děti vypadají jako ze soutěže o nejhezčí úsměv a já vůbec nechápu, kde na něj berou sílu! ..." čtěte více.

Místo: Besídka u kostela sv. Jiljí
Termín: 21. 1. 2018, 16:00 — 21. 1. 2018, 18:00
Kategorie: Beseda, Akce pro veřejnost
Áďa v Ugandě"Desire je šestiletá holčička, která byla přijatá s hladinou hemohlobinu 18 (už 110 se považuje za anemii a pod 80 se podává transfuze. Očividně se dá přežít i s osmnácti). Narodila se HIV pozitivní a nemá rodiče.

Swaib je tříletý chlapeček, co se před víc než třemi měsíci popálil horkým olejem. Whisper má v léčbě popálenin skvělé výsledky, ale Swaibovy popáleniny se nehojí, má hrozné bolesti a jeho maminka nemá vůbec žádné peníze na to, aby ho vzala do specializovaného centra, a otec se k rodině vůbec nehlásí. Teď se díky projektu dobrovolnic z Irska vybralo dost peněz, aby mohl jít na operaci, takže mu všichni držíme palce.

Život se tady s lidma vůbec nemazlí, tyhle děti uz toho prožily víc než si já vůbec dokážu představit, a i přesto mají ještě chuť hrát si a smát se. Tohle jsou jen dva příběhy, Whisper ale denně pomáhá desítkám takových dětí, a to i těm z nejchudších rodin, které by v jiné nemocnici ani nepřijali. Každý den se nepřestávám divit, jak skvělou práci Whisper tady v Ugandě dělá a kolik síly v sobě lidi dokážou najít!" (Adéla K., 12. 9. 2017)