S 6. ročníkem Národní potravinové sbírky pomáhali také dobrovolníci z Městského úřadu Vlašim
13. listopadu 2018 Naše články

S 6. ročníkem Národní potravinové sbírky pomáhali také dobrovolníci z Městského úřadu Vlašim

V sobotu 10. 11. těsně před svátkem Sv. Martina (který se rozdělil o svůj kabát), jsme se opět zapojili do Národní potravinové sbírky a čekali, o co se budou schopni rozdělit nakupující v obchodech Tesco a Billa ve Vlašimi. K několika dobrovolníkům z předchozích ročníků se přidali další: 4 pracovníci Městského úřadu Vlašim a dva zastupitelé města Vlašim. Jak sbírka probíhala a dopadla, se dočtete dále.

Plný košík věnovaný jednou zákaznicí v Tescu Vlašim

Z Prahy v sobotu dorazil jako dobrovolník také vedoucí projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, kterému navíc děkujeme, že nám pomohl šířit naše prosby, přání a potřeby mezi pracovníky Městského úřadu. Tak jako ostatní dobrovolníci oslovoval v sobotu zákazníky, rozdával letáčky, třídil vybrané potraviny, nosil bedny, ... ukázal, že umí nejen mluvit, ale také konat a být platným členem týmu :-) Všem dobrovolníkům moc děkujeme!
Byl to opět zajímavý průzkum naší společnosti. Většinou lidé překvapovali pozitivně. Opět jsme dostali vrchovatý nákupní vozík, lidé se ptali co mají koupit, ti kteří by možná i sami potřebovali nějakou pomoc darovali alespoň něco málo,... Velikostí nejmenším darem byla lahvička aroma na pečení označená "RUM" :-) Ale samozřejmě nechyběli ani tací, kteří úplně celou akci a dobrovolníky ignorovali. I tentokrát se potvrdilo, kdo si sám něčím v životě prošel je k pomoci a komunikaci otevřenější.
 
  • V Tesco Vlašim - se zapojilo 9 dobrovolníků a celkem se vybralo 1 177 kg trvanlivých potravin a drogerie.
  • V Bille Vlašim se zapojilo 8 dobrovolníků, kteří vybrali 582 kg trvanlivých potravin a drogerie.
  • Další dobrovolníci pomáhali s tříděním potravin v našem Charitním "obchůdku" - místě vzájemné materiální pomoci. Protože vše počítali, jen tak pro zajímavost uvádíme pár čísel :-)

Ve Vlašimi lidé darovali 3 406 balení trvanlivých potravin a 479 ks drogerie. Z čehož je např. 151 ks dětských ovocných přesnídávek, 320 balení piškotů a sušenek, 172 instantních polévek, 470 balení těstovin, 182 balení rýže, 118 paštik nebo 188 ruliček toaletního papíru ;-) .  

 
IMG_8809Všem dobrovolníkům i dárcům patří velký DÍK!!!
Opravdu moc děkujeme za vaši spolupráci, bez které by se mnozí potřební (především matky samoživitelky a lidé bez přístřeší) neobešli. Přejeme vám krásné dny a těšíme se zase někdy na viděnou!
 
PS: Podívejte se i na další fotografie v Galerii.