9. Malostranský literární večer podpořil Vlašimskou charitu

5. dubna se v Praze na Malé Straně v Divadle Na Prádle konal 9. Malostranský literární večer (MLV). Smyslem MLV je dát prostor začínajícím i zaběhlým autorům prezentovat svou literární tvorbu. Kromě autorských příspěvků mohou zájemci přednést úryvek ze své oblíbené knihy.

Večer byl zahájen úryvkem z knihy Daniela Dedery Ostrovy Magie, dále vystoupil Filip Ryant se svou povídkou o křečkovi. Marie Křížová přednesla svou poezii a povídku, Tomáš Dvořák své básně. Ve druhé polovině večera přečetla jednu ze svých bajek z knihy Bajky mého srdce Jitka Šolínová a o poslední autorské příspěvky se postarali Ondřej Fischer a Mirka Famfulíková.

Kromě literatury jsou MLV doplněny o hudbuIMG_0278. Tentokrát vystoupily studentky Konzervatoře Jaroslava Ježka Marie Křížová a Mirka Famfulíková a dále skupina BároTy.

Každý MLV je věnován některé z neziskových organizací nebo IMG_0261jiným potřebným. Z minulých MLV můžeme zmínit Alzheimer nadační fond, Nadaci Leontýnka, Živou paměť, dětský domov v Boskovicích, aj. 9. MLV byl věnován Farní Charitě Vlašim. Její pracovnicí Danou Kucharčíkovou byl představen projekt koupě domu ve Vlašimi, který bude sloužit pro potřeby Charity a jejích klientů. Do Vlašimi putovalo dobrovolné vstupné 2 217 Kč, vybrané poštovní známky (16 ks) a obálky (10 ks), které budou použity pro bezpočet dopisů, jež bude potřeba v souvislosti s koupí domu poslat.

Děkujeme všem, kteří se nebojí podpořit dobrou věc.

Za Farní Charitu Vlašim – Dana Kucharčíková, za Malostranské literární večery – Mirka Famfulíková

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 8:00 – 16:00, So: 9:00 - 11:00

Charitní "šatník" - Dukelská 2192, Benešov (naproti Černému koni)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.