Farní charita Vlašim rozšiřuje nabídku pomoci pečujícím rodinám.

Farní charita Vlašim rozšiřuje nabídku pomoci pečujícím rodinám, které prochází náročnou a vyčerpávající péčí o svého blízkého. V rámci projektu „Farní charita Vlašim pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízíme možnost pravidelně se scházet. Smyslem setkání je vytvořit prostor pro vzájemnou výměnu zkušeností, sdílení radostí i trápení při péči o svého blízkého. Zároveň budete mít možnost poradit se s odborníky v oblasti  psychologie, psychiatrie, práva, sociální práce a zdravotní péče.
Setkání budou probíhat v charitní klubovně ve Vlašimi, Na Valech 322, každou 1. středu v měsíci od 16:00 hodin.

Připravuje se 6. ročník Národní potravinové sbírky

Již po šesté máme možnost pomoci potravinami nebo dobrovolnickou prací v Národní potravinové sbírce, která se uskuteční v sobotu 10. 11. 2018.

Farní charita Vlašim, bude spolu s dobrovolníky vybírat potraviny v obchodě Billa Vlašim a Tesco Vlašim. Veškeré vybrané potraviny budou sloužit potřebným ve Vlašimi a okolí. Kdo by nás chtěl v této aktivitě podpořit, může se přihlásit jako dobrovolník - stačí vyplnit krátký formulář - zde.

Padaly nejen teplotní rekordy – aneb léto v našich Místech vzájemné materiální pomoci

Charitní „obchůdek“ i „šatník“ fungují bez omezení i v letních měsících. Díky projektu Úřadu práce máme v každém místě tříčlenný tým, takže zaměstnanci si vybírají postupně dovolenou bez vlivu na provozní dobu. A daří se jim věci přijímat, vydávat i posílat k dalšímu využití a to líp a líp. Statistiky mluví jasně, čtěte dále ;-)

Chcete tip na pěkný výlet do Posázaví? Nechte se inspirovat.

Farní charita Vlašim uspořádala 21. srpna ZÁJEZD NA LEDEČSKO. Vedle zájemců z Vlašimska, kteří v Zahrádce byli třeba poprvé, se zúčastnilo i hodně pamětníků z Dolnokralovicka. Ti si rádi zavzpomínali na své dětství či mládí a na dobu, než byla celá oblast zaplavena… Dále.

Co objevili poutníci na zájezdu do Znojma a Gerasu?

Stejně jako loni, Farní charita Vlašim znovu připravila dvoudenní poutní zájezd. Proběhl 18. a 19. července 2018. Tentokrát bylo cílem Znojmo, historicky třetí nejvýznamnější moravské město s mnoha památkami, město někdy neprávem opomíjené. Druhým cílem byl rakouský premonstrátský klášter Geras, který má historické vazby na Želiv. Počasí nám přálo, bylo teplo, jako ostatně celé letošní léto, ale zájezd byl uzpůsoben tak, aby horko poutníky tolik nezužovalo. Čtěte více.

Vzdělávání seniorů ve Vlašimi pokračuje

V pátek 1. 6. 2018 ukončili studenti jarní semestr A3V, akademie třetího věku na téma První republika. Tentokrát bylo přihlášeno 37 osob. Všichni vítali informace získané studiem. Ne vždy totiž v době po druhé světové válce byla prezentována o první republice pravda. Pamatujeme si období, kdy se například jméno Masaryk, vůbec nevyslovovalo.

Jarní setkání seniorů 2018

V úterý 22.5.2018 pořádala Farní charita Vlašim ve spolupráci s vlašimskou farností každoroční setkání seniorů.
Setkání se konalo v kostele sv. Jiljí a v prostorách farní besídky. Zahájeno bylo v 10 hod. mší svatou, kterou sloužil pater Jaroslav Konečný. Po jejím ukončení se všichni společně přesunuli do besídky, kde pro ně bylo přichystáno malé občerstvení, které připravily naše dobrovolnice.

Víčka už jen jako tříděný odpad, plus další zprávy z našich míst vzájemné materiální pomoci

Postupně jsme společně sběrem plastových víček pomáhali Radkovi, poté Míše a od roku 2017 dvojčatům Terezce a Elišce. Nikdo už však víčka nevykupuje a slouží jen jako odpad. Důkladnému třídění plastů se věnují na Základní škole v Čechticích, proto donesená víčka putují k nim. Pokud máte nějaká víčka nasbíraná, tak je k nám stále ještě můžete přinést. Naše místa vzájemné materiální pomoci fungují od pondělí do soboty ve Vlašimi a Benešově. Těšíme se na Vaši návštěvu!

V dubnu jsme překonali všechny dosavadní rekordy - čtete dále :-).

Májové slavnosti 2018

Jako každý rok se ve vlašimském parku konaly Májové slavnosti a Farní charita Vlašim ve svém stánku byla součástí. Zjišťovali jsme, jaký by byl zájem o Akademii třetího věku. Byla vyhlášena soutěž o knížky, které losovala malá Terezka. Všem zúčastněným lidem bylo nabídnuto zasílání elektronického zpravodaje FCh Vlašim. Soutěž probíhala formou slosování. Zajímá Vás, kdo vyhrál? Čtěte dále.

Potřebným ve Vlašimi a okolí směřuje výtěžek 58 postniček.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do letošní starobylé duchovní formace - Postní almužny. Věříme, že všem kteří si postničku z kostela odnesly pomohla ještě lépe vládnout duchu nad tělem. Vybrané finanční prostředky budou využity podle úmyslu uvedeného na postničkách. Podrobnosti o výtěžku v jednotlivých farnostech najdete zde.

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00

So: 9:00 - 11:00

Charitní "šatník" - Pražská 126, Benešov (areál V lázních)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.