Folkový klub ve Vlašimi

Naše město má bohatou historii i současnost, vzdělávání, kulturu a sport. Další nabídkou, se kterou přichází Farní charita Vlašim, je Folkový klub. Svá vystoupení zde budou mít písničkáři a písničkářky. Bude se jednat o pravidelné koncerty, které se budou konat každý čtvrtý čtvrtek v měsíci od ledna do května.
Začátky byly stanoveny na 19 hodin. Věříme, že si klub nalezne své posluchače a příznivce. Potom by koncerty pokračovaly i v podzimním období. A na koho se můžete těšit? Podívejte se dále - jarní mužský program už je připravený.

Přípravy na Tříkrálovou sbírku 2019

Vážení přátelé,

čas neúprosně letí a opět se blíží konec kalendářního roku. Pro nás toto období znamená, že přípravy na Tříkrálovou sbírku 2019 jsou v plném proudu. Tříkrálová sbírka je sbírkou veřejnou a od roku 2000 je pořádána Charitou České republiky. Ve Vlašimi a okolí probíhá sbírka po záštitou Farní charity Vlašim. Jak bude sbírka probíhat a co vše se chystá, se dočtete dále.

Podzimní změny v našich Místech vzájemné materiální pomoci

Čas plyne jako voda, ani jsme se nenadáli a jsou to 4 roky, co funguje náš Charitní „obchůdek“ ve Vlašimi a 1 rok, co jsme otevřeli Charitního „šatníku“ v Benešově. Možná jste si již zvykli, že se v našich místech vzájemné materiální pomoci co půl roku, maximálně rok střídají zaměstnanci. Je nám vždy líto, když odchází spolehliví a pečliví lidé, které práce bavila, ale bohužel systém podpory je nastaven takto. Pokud to jde a zaměstnanci mají chuť zapojit se do přímé péče, jsme rádi. Kromě změny pracovníků došlo i k dalším důležitým provozním změnám - dočtete se dále.

A JE TO TADY, KOUPILI JSME ŠEVCÁRNU!

Jup, jup, jupíííí!!!! V úterý 6. 11. 2018 jsme koupili bývalou výrobnu obuvi v Tovární ulici! Někteří Vlašimáci ji nazývají „Ševcárna“, někdo „to Schillerovo“. Na koupi objektu jsme si zapůjčili 6 mil. Kč. Máme obrovskou radost, že se vše zvládlo do termínu, než MAS Blaník vypíše výzvu k podávání žádosti na realizaci rekonstrukcí a staveb komunitních center. Do té se určitě chceme přihlásit. Je jasné, že rekonstrukci bez dotace a dalších finančních darů, nezvládneme. Na účtu veřejné sbírky není ještě ani 20 tisíc. Čtěte dále.

6. ročník Národní potravinové sbírky přinesl Charitě v pražské arcidiecézi více než 15 tun potravin

V sobotu 10. listopadu se uskutečnil 6. ročník Národní potravinové sbírky. Ve 14 supermarketech v Praze a okolí získala Charita více než 15 tun potravin a drogerie pro potřebné. Do akce se zapojilo přes 200 dobrovolníků a pracovníků Charity. Děkujeme jim za jejich pomoc a dárcům za darované zboží, které je nyní uloženo v charitních skladech a v průběhu následujících měsíců bude využíváno pro lidi v tísni, kteří se na Charitu obrací o pomoc.

Farní charita Vlašim rozšiřuje nabídku pomoci pečujícím rodinám.

Farní charita Vlašim rozšiřuje nabídku pomoci pečujícím rodinám, které prochází náročnou a vyčerpávající péčí o svého blízkého. V rámci projektu „Farní charita Vlašim pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízíme možnost pravidelně se scházet. Smyslem setkání je vytvořit prostor pro vzájemnou výměnu zkušeností, sdílení radostí i trápení při péči o svého blízkého. Zároveň budete mít možnost poradit se s odborníky v oblasti  psychologie, psychiatrie, práva, sociální práce a zdravotní péče.
Setkání budou probíhat v charitní klubovně ve Vlašimi, Na Valech 322, každou 1. středu v měsíci od 16:00 hodin.

Připravuje se 6. ročník Národní potravinové sbírky

Již po šesté máme možnost pomoci potravinami nebo dobrovolnickou prací v Národní potravinové sbírce, která se uskuteční v sobotu 10. 11. 2018.

Farní charita Vlašim, bude spolu s dobrovolníky vybírat potraviny v obchodě Billa Vlašim a Tesco Vlašim. Veškeré vybrané potraviny budou sloužit potřebným ve Vlašimi a okolí. Kdo by nás chtěl v této aktivitě podpořit, může se přihlásit jako dobrovolník - stačí vyplnit krátký formulář - zde.

Padaly nejen teplotní rekordy – aneb léto v našich Místech vzájemné materiální pomoci

Charitní „obchůdek“ i „šatník“ fungují bez omezení i v letních měsících. Díky projektu Úřadu práce máme v každém místě tříčlenný tým, takže zaměstnanci si vybírají postupně dovolenou bez vlivu na provozní dobu. A daří se jim věci přijímat, vydávat i posílat k dalšímu využití a to líp a líp. Statistiky mluví jasně, čtěte dále ;-)

Chcete tip na pěkný výlet do Posázaví? Nechte se inspirovat.

Farní charita Vlašim uspořádala 21. srpna ZÁJEZD NA LEDEČSKO. Vedle zájemců z Vlašimska, kteří v Zahrádce byli třeba poprvé, se zúčastnilo i hodně pamětníků z Dolnokralovicka. Ti si rádi zavzpomínali na své dětství či mládí a na dobu, než byla celá oblast zaplavena… Dále.

Co objevili poutníci na zájezdu do Znojma a Gerasu?

Stejně jako loni, Farní charita Vlašim znovu připravila dvoudenní poutní zájezd. Proběhl 18. a 19. července 2018. Tentokrát bylo cílem Znojmo, historicky třetí nejvýznamnější moravské město s mnoha památkami, město někdy neprávem opomíjené. Druhým cílem byl rakouský premonstrátský klášter Geras, který má historické vazby na Želiv. Počasí nám přálo, bylo teplo, jako ostatně celé letošní léto, ale zájezd byl uzpůsoben tak, aby horko poutníky tolik nezužovalo. Čtěte více.

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 8:00 – 16:00, So: zavřeno

Charitní "šatník" - Dukelská 2192, Benešov (naproti Černému koni)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.