A JE TO TADY, KOUPILI JSME ŠEVCÁRNU!

Jup, jup, jupíííí!!!! V úterý 6. 11. 2018 jsme koupili bývalou výrobnu obuvi v Tovární ulici! Někteří Vlašimáci ji nazývají „Ševcárna“, někdo „to Schillerovo“. Na koupi objektu jsme si zapůjčili 6 mil. Kč. Máme obrovskou radost, že se vše zvládlo do termínu, než MAS Blaník vypíše výzvu k podávání žádosti na realizaci rekonstrukcí a staveb komunitních center. Do té se určitě chceme přihlásit. Je jasné, že rekonstrukci bez dotace a dalších finančních darů, nezvládneme. Na účtu veřejné sbírky není ještě ani 20 tisíc. Čtěte dále.

V současné době máme již skoro připravený projekt na přestavbu. Zhotovuje ho projekční kancelář Ing. Marty Kráčmerové – Dorkas. Pro nás, kteří jsme zvyklí být platnými poskytovateli sociálních a zdravotních služeb, je stavebnictví něčím úplně novým. Stále nás něco překvapuje. Například povinnost nechat vyhotovit znalecký posudek na výskyt chráněných živočichů. Kdo by je v centru Vlašimi, nedaleko nádraží čekal? Naštěstí, nejspíše z důvodu přemnožených holubů, se žádní chráněnci na domě nevyskytují. Ztížili by harmonogram stavebních úprav.
V současnosti má naše charita více jak 40 zaměstnanců. Takto narostla během posledních deseti let. Stejně tak se rozrostly služby a nabízené aktivity: A3V - Akademie třetího věku, U3V - Univerzita třetího věku, Podpora  neformálních pečujících (péče o rodiny, které pečují o své blízké doma), Klub trénování paměti, Klub seniorů. Místa vzájemné materiální pomoci Obchůdek a Šatník. Občanská a psychologická poradna, terénní sociální a zdravotní služby. Veškerá nabídka služeb je určena osobám, které potřebují pomoc, sami svou péči nezvládají nebo ji neumí, jsou osamělí.
Doufáme, že všechny aktivity brzo budeme poskytovat ve svém, což zkvalitní služby. Lidé nás lehčeji najdou. Budeme v bezbariérovém prostředí. Budeme mít k sobě blíž. Chceme, aby naše komunitní centrum bylo přínosem pro celý region.
Pokud by se někdo rozhodl podpořit náš záměr, budeme vděčni za jakýkoliv dar. Číslo účtu veřejné sbírky u České spořitelny, a.s. je : 4854305359/0800. Více informací o komunitním centru najdete na webu http://komunitnicentrumvlasim.cz/

D. Laloučková

logo Mas Blaník filní verze + text 1-01logo EUNR_FCHV_logo_stred_barevne_bile_pozadi

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 8:00 – 16:00, So: 9:00 - 11:00

Charitní "šatník" - Dukelská 2192, Benešov (naproti Černému koni)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.