Beseda s Vlastou Kubalovou
9. května 2022 Naše články

Beseda s Vlastou Kubalovou

Ve čtvrtek 7. dubna se v Komunitním centru Zahrada uskutečnila beseda se sběratelkou autogramů paní Vlastou Kubalovou, která sbírá autogramy již padesát let. 

Ve své sbírce má úctyhodných 5020 podpisů. Sbírá podpisy herců, zpěváků, moderátorů, sportovců, politiků, vědců, výtvarníků…. Ve sbírce najdete podpisy slavných osobností nejen z domova, ale i ze zahraničí například Alain Delon, Jean-Paul Belmondo, Robert Redford, Bridgitte Bardot, Sopfie Loren, Jean Marais. Nechybí jí podpis prezidenta Václava Havla, Václava Klause, kardinála Dominika Duky, papeže….

Přítomní se dozvěděli, jak mohou začít se sbíráním autogramů. Paní Vlasta se s nimi podělila o svoje zkušenosti. Autogramy sbírá osobně, korespondenčně, některé získala výměnou nebo darem. Poutavě vyprávěla zážitky z autogramiád a festivalů, kterých se účastní. Svoje vyprávění proložila čtením z osobních dopisů od M. Macourka, J. V. Plevy a V. Komárka. Podělila se o osobní zážitky s jednotlivými osobnostmi, s některými se sblížila a navázala přátelství, která přetrvávají léta. Na závěr následovala prezentace vybraných osobností, kdy přítomní mohli vidět jejich podpisy, fotografie, věnování.

Čas s paní Vlastou plynul velmi rychle, její vyprávění bylo poutavé a nikomu se nechtělo domů. Můžeme se těšit na další setkání z cyklu „Můj koníček“ s Ivanem Kubalou na téma Bonsaje.

Kubalka 2     Kubalka 3     kUbalka 4     Kubalka 5     Kubalka6