Chcete tip na pěkný výlet do Posázaví? Nechte se inspirovat.
24. srpna 2018 Naše články

Chcete tip na pěkný výlet do Posázaví? Nechte se inspirovat.

Farní charita Vlašim uspořádala 21. srpna ZÁJEZD NA LEDEČSKO. Vedle zájemců z Vlašimska, kteří v Zahrádce byli třeba poprvé, se zúčastnilo i hodně pamětníků z Dolnokralovicka. Ti si rádi zavzpomínali na své dětství či mládí a na dobu, než byla celá oblast zaplavena… Dále.

IMG_7554V kostele v Zahrádce jsme si prohlédli roll-upy (nástěnky) s historií městečka i kostela a zastavili se před sochou P. Josefa Toufara od Olbrama Zoubka. V Zahrádce se nám líbilo a ani procházka od parkoviště ke kostelu nikoho neunavila.
IMG_7583V Kalištích, rodišti světoznámého skladatele Gustava Mahlera, jsme byli přivítáni majitelkou penzionu, paní Šidlákovou. Ta nám řekla mnoho zajímavého z historie rodiny Mahlerů i o místě samotném. Občerstvili jsme se svačinkou, kterou připravily poutnice z Křivsoudova.

IMG_7596aNa prohlídku expozic v hradu v Ledči nad Sázavou by bylo potřeba snad půl dne… My jsme si vybrali Muzeum Jaroslav Foglara. Chlapecká tématika zaujala i náš zájezd, kde byla převaha žen. Pokochali jsme se vyhlídkou na město, právem zvané Perla Posázaví, porovnali jsme místo známé z mnoha filmů (Anděl Páně 2, Šťastný smolař, Bídníci) s realitou a těšili se na společné posezení v ledečském hotelu Kaskáda.

Škoda jen, že zájemců bylo víc než míst v autobuse, i když Váš zájem nás moc těší. Určitě se setkáme na dalších akcích pořádaných Farní charitou.

Za organizátory Jiří Foller