Chcete tip na pěkný výlet do Posázaví? Nechte se inspirovat.

Farní charita Vlašim uspořádala 21. srpna ZÁJEZD NA LEDEČSKO. Vedle zájemců z Vlašimska, kteří v Zahrádce byli třeba poprvé, se zúčastnilo i hodně pamětníků z Dolnokralovicka. Ti si rádi zavzpomínali na své dětství či mládí a na dobu, než byla celá oblast zaplavena… Dále.

IMG_7554V kostele v Zahrádce jsme si prohlédli roll-upy (nástěnky) s historií městečka i kostela a zastavili se před sochou P. Josefa Toufara od Olbrama Zoubka. V Zahrádce se nám líbilo a ani procházka od parkoviště ke kostelu nikoho neunavila.
IMG_7583V Kalištích, rodišti světoznámého skladatele Gustava Mahlera, jsme byli přivítáni majitelkou penzionu, paní Šidlákovou. Ta nám řekla mnoho zajímavého z historie rodiny Mahlerů i o místě samotném. Občerstvili jsme se svačinkou, kterou připravily poutnice z Křivsoudova.

IMG_7596aNa prohlídku expozic v hradu v Ledči nad Sázavou by bylo potřeba snad půl dne… My jsme si vybrali Muzeum Jaroslav Foglara. Chlapecká tématika zaujala i náš zájezd, kde byla převaha žen. Pokochali jsme se vyhlídkou na město, právem zvané Perla Posázaví, porovnali jsme místo známé z mnoha filmů (Anděl Páně 2, Šťastný smolař, Bídníci) s realitou a těšili se na společné posezení v ledečském hotelu Kaskáda.

Škoda jen, že zájemců bylo víc než míst v autobuse, i když Váš zájem nás moc těší. Určitě se setkáme na dalších akcích pořádaných Farní charitou.

Za organizátory Jiří Foller