Čtvrtý měsíc Charitního obchůdku
6. února 2015 Naše články

Čtvrtý měsíc Charitního obchůdku

S nejistotou jsme očekávali, jak si povede náš Charitní „obchůdek“ v lednu. Ve většině provozoven bývá po Vánočním utrácení měsíc útlumu, kdy lidé nenakupují a tržby klesnou. U nás to však bylo v lednu obráceně, … (čtěte dále)

… tržba dosáhla 9 182 Kč (více jsme utržili prozatím pouze v říjnu 2014), kdy jsme Charitní „obchůdek“ otvírali.

Potěšilo nás, že o našem obchůdku se dozvídá víc a víc lidí, volají, vozí věci, jedna paní nám dokonce nové oblečení poslala balíky poštou. K větší informovanosti přispěli i rozhovory do Rádia Blaník a Českého rozhlasu, záznam si můžete poslechnout zde.

V lednu nás také oslovila prostřednictvím Pravonínského šachového klubu rodina Studničkova, která si v Brně zaregistrovala odkup plastových víček pro svého syna Radka, jež má zdravotní postižení a pohybuje se na invalidním vozíku. Radek má spoustu koníčků, mezi ten největší patří fotbal. Radek je velkým sparťanským a pravonínským fanouškem, jezdí na speciálně upraveném kole, schází se s přáteli atd. Domluvili jsme se, že umístíme nádobu na sběr nejrůznějších plastových víček také u nás v Charitním „obchůdku.“ Za získané prostředky si chce Radek pořídit domů pohodlné masážní křeslo. Věříme, že mu k splnění jeho cíle budeme moci být alespoň takto nápomocni. Zároveň se také budeme moci podílet na vyšší recyklaci odpadu.

Pro více informací nás neváhejte navštívit, budeme se těšit. S pozdravem a přáním krásných dní FCH Vlašim.