Druhý měsíc Charitního obchůdku
10. prosince 2014 Naše články

Druhý měsíc Charitního obchůdku

Druhý měsíc v Charitním „obchůdku“ byl pro nás další dobrou zkušeností. 22. 11. 2014 proběhla Národní potravinová sbírka, které jsme se úspěšně účastnili, a vybrané potraviny putovaly přímo k nám. Kromě 727 kg trvanlivých potravin ...

... jsme dostali z Potravinové banky Vysočina pro klienty 16 kg předsmažených sýrů, další věci přinesli drobní dárci. Děkujeme, díky tomu máme možnost pomáhat lidem v tíživých sociálních situacích. Věděli jste např., že při změně opatrovníka povinné ze zákona  může mít člověk pobírající důchod úplný výpadek příjmů?

Obrací se na nás čím dál víc lidí s prosbou o oblečení, drobné vybavení a především potravinovou pomoc, která bývá prvořadá.  Nejprve proběhne sociální šetření v Občanské poradně Vlašim a po zvážení situace se dojedná případná pomoc. Tu si klient může vyzvednout v Charitním „obchůdku“. V říjnu jsme pomohli materiální pomocí osmi lidem.

Těší nás, že si k nám lidé nachází cestu nejen s věcmi, jenž nám chtějí věnovat, ale i za nákupem. Mezi vystavenými věcmi se dají najít opravdové skvosty, které se již nevyrábí, padnoucí modely za velmi příznivé ceny a další zajímavosti. Děkujeme za Vaše nákupy. Tržba v listopadu činila 7 930 Kč.