Kurz výroby čokoládových pralinek
31. března 2022 Naše články

Kurz výroby čokoládových pralinek

O víkendu 12. a 13. února se v Komunitním centru Zahrada konal kurz na výrobu čokoládových pralinek pod vedením Báry Fuksové.

Na kurz jsme přišli všichni plni očekávání. Každý z nás už určitě chutnal pralinky a nyní si je můžeme sami vyrobit. Postupně nám Bára vysvětlila, jak si vyrobit náplň do pralinek tzv. ganache, a jak si vyzdobit formu kakaovým máslem. Naučili jsme se, jak čokoládu temperovat, aby nám při skousnutí krásně “křupla” a byla lesklá. Dozvěděli jsme se, jaká je pracovní teplota čokolády a čeho se vyvarovat. Ochutnali jsme i různé druhy čokolád - bílou, rubínovou, hořkou i mléčnou. Čokoláda je připravena a můžeme vylévat formy, plnit pralinky ganache a uzavírat je. Necháme pralinky ztuhnout. A stačí jen počkat a těšit se na to, jak to dopadne. Zatuhlé pralinky jsme vyklepli z forem a nerozbili se! To není ale vše. Ještě nás čeká krášlení našich pralinek. Použili jsme různé prachové barvy, marcipánové ozdoby, oříšky, suché květy a pralinky si dozdobili.

Myslím, že jsme všichni byli na svoji práci pyšní, protože pod vedením Báry se i nám podařila jedlá krása, kterou jsme si mohli odnést domů.

účastnice kurzu

 

Výtěžek kurzu bude použit na úpravu zahrady Komunitního centra. Velký dík patří Báře Fuksové za organizaci kurzu.

pracovníci Charity Vlašim

pralinky 2     pralinky 3     pralinky 4