Májové setkání seniorů 2015
21. května 2015 Naše články

Májové setkání seniorů 2015

Dvakrát do roka se při setkání seniorů snažíme umožnit těm, kterým už dochází síly, aby se mohli zúčastnit Bohoslužby v našem farním kostele a nezapomněli, že jsou stále členy našeho společenství.

Dnešní Mše svaté s májovými pobožnostmi se zúčastnilo 58 seniorů. Jak zmiňoval pan vikář v kázání, není nic smutnějšího než umírající člověk, který nemá víru. Víru je třeba si upevňovat, setkávat se s Bohem a poznávat jeho lásku a milosrdenství. K tomu díky Bohu, panu vikáři a všem přítomným mohou přispívat i tato setkání.

Zorganizování takovéto akce vyžaduje lidi se  schopnostmi vše připravit a načasovat. Paní Slunečková zjišťuje v domě seniorů, kdo má zájem se setkání zúčastnit; domlouvá, aby byli všichni včas oblečeni a připraveni; pro lidi, kteří se nedostanou pěšky, aby někdo přišel nebo přijel a mohl je do kostela odvézt. S přesunem pomáhá další řada dobrovolníků. Mimo to na setkání svážíme i lidi, kteří mají problém dostat se ze svého domova bez pomoci druhých. Paní Klenotová, Němcová, Hainzová, Hofbauerová, Straňáková, Matějovská, Svobodavá, p. Matějovský a možná i další dobrovolníci se starají o to, aby bylo po mši Svaté v Besídce teplo, co jíst a pít, každý se tam dobře cítil, mohl si popovídat s lidmi, které třeba již dlouho neviděl atd. Všem moc za jejich službu a modlitby děkujeme. I dnes se setkání seniorů vydařilo.

Po Mši svaté se vzpomínalo, třeba jak vypadala Besídka, než se začala předělávat, kde stáli ponky, … Věřím, že najdeme více času si připomenout, co vše se podařilo opravit a udělat. Ne všichni jsme tomu byli přítomni, ale měli bychom o tom vědět, abychom si vážili toho, co můžeme užívat i my.

21. 5. 2015, za FCH Vlašim Dana. K.