Pochod kolem Kondrace
11. června 2021 Naše články

Pochod kolem Kondrace

Předpověď počasí sice hrozila bouřkami, ale to neodradilo téměř čtyři desítky poutníků, kteří se rozhodli prožít první červnovou sobotu aktivně.

V rámci projektu aktivizace seniorů připravila Charita Vlašim putování Okolo Kondrace s podtitulem „Na břehu Blanice“.

Pochod jsme zahájili mší v kondrackém kostelíku. Potom už jsme namířili do Krasovic a kolem Domu přírody k potoku Brodec (tam byl jediný obtížný úsek). Po pohodlné lesní cestě v menších skupinkách jsme došli ke hlavní louňovické silnici a pak přes vesničky Světlá pod Blaníkem a Mrkvovou Lhotu do Ostrova a zpět do Kondrace.

Blaníky, Kondrac, Louňovice i Ostrov jsou dobře známé. Ale my jsme objevovali spíše zapadlé kouty. Cestou bylo šest zastávek - pět na kratičkou modlitbu (pro někoho na odpočinek) a jedna na malou svačinu. A jaká by to byla návštěva Kondrace bez tradičního řízku? I na ten došlo. A kdo trasu urazil? Nejstarším seniorům bylo 76 let, nejmladšímu juniorovi rok a půl. Unavení, ale spokojení byli určitě všichni.

IMG_20210605_103434     IMG_20210605_103254     IMG_20210605_122743     IMG_20210605_132937

ThMgr. Ing. Jiří Foller

sociální pracovník sociálně-aktivizační služby