Podzimní změny v našich Místech vzájemné materiální pomoci
22. listopadu 2018 Naše články

Podzimní změny v našich Místech vzájemné materiální pomoci

Čas plyne jako voda, ani jsme se nenadáli a jsou to 4 roky, co funguje náš Charitní „obchůdek“ ve Vlašimi a 1 rok, co jsme otevřeli Charitního „šatníku“ v Benešově. Možná jste si již zvykli, že se v našich místech vzájemné materiální pomoci co půl roku, maximálně rok střídají zaměstnanci. Je nám vždy líto, když odchází spolehliví a pečliví lidé, které práce bavila, ale bohužel systém podpory je nastaven takto. Pokud to jde a zaměstnanci mají chuť zapojit se do přímé péče, jsme rádi. Kromě změny pracovníků došlo i k dalším důležitým provozním změnám - dočtete se dále.

Změnila se provozní doba v Charitním „obchůdku“ ve Vlašimi, který otvírá i zavírá o hodinu dřív a „jede“ bez polední přestávky. Můžete nás navštívit od pondělí do pátku v časech 8:00 – 16:00, a v sobotu stále od 9:00 – 11:00.

IMG-20181120-WA0012

Další velká změna proběhla v Benešově, kde jsme Charitní „šatník“ přestěhovali z areálu V lázních do větších prostor na adresu Dukelská 2192 – do krásného prostoru naproti restaurace Černý kůň. Díky většímu prostoru u nás najdete mnohem víc věcí a nejen ošacení. Můžeme přijímat nově také hračky, nádobí, knihy a další věci – podobně jako ve Vlašimi v Charitním „obchůdku“. Přestože náklady na pronájem prostor jsou vyšší , věříme, že nás navštíví víc lidí, kteří finančně podpoří tuto činnost.

Jak to vypadalo v našich místech vzájemné materiální pomoci v číslech se můžete podívat zde :-)

 

Jsme přijali ve Vlašimi

Jsme přijali v Benešově

Jsme předali potřebným

Celkem jsme podpořili

V září

6 518 ks ošacení a dalších věcí, finanční dary ve výši 40 239 Kč

3 898 ks ošacení a dalších věcí, finanční dary ve výši 4 429 Kč

594 ks potravin a 123 ks ošacení a dalších věcí

19 osob či rodin potravinami a 15 osob ošacením a dalším

V říjnu

10 428 ks ošacení a dalších věcí, finanční dary ve výši 54 258 Kč

3 315 ks ošacení a dalších věcí, finanční dary ve výši 5 673 Kč

1 200 ks potravin a 92 ks ošacení a dalších věcí

22 osob či rodin potravinami a 15 osob ošacením a dalším

Nové využití našlo za tyto dva měsíce 4 130 věcí. Budu se opakovat, ale věřím, že to vůbec nevadí, pokaždé přibude někdo další, koho se naše poděkování také týká. Děkujeme všem, kteří na nás myslíte a navštěvujete nás :

  • nosíte nám věci, které už nepotřebujete, za které však bude někdo jiný možná rád nebo poslouží k výrobě materiálů z textilu za který obdržíme 1Kč/kg, ...

  • odnášíte si od nás věci, které využijete a finančně při tom přispíváte na náš provoz.

Děkujeme!