Potravinová sbírka se uskutečnila v Bille a Tescu
3. prosince 2021 Naše články

Potravinová sbírka se uskutečnila v Bille a Tescu

V pořadí 9. ročník podzimní celorepublikové potravinové sbírky se konal 20. listopadu ve Vlašimi na prodejnách Tesco a Billa v čase od 8 do 18 hodin.

Během celého dne zákazníci vkládali trvanlivé potraviny a vybrané druhy drogistického zboží do košů za pokladnami, kde stáli dobrovolníci s letáčky a zodpovídali dotazy dárců. Ti se především zajímali, kam vybraná pomoc po skončení putuje, komu se poskytuje atd. Většinu zákazníků potěšila informace, že potraviny zůstávají u nás ve vlašimské Charitě. Jsou uloženy ve skladu v novém Komunitním centru Zahrada.

Společně s našimi ochotnými dobrovolníky a za podpory zaměstnanců řetězců se nám podařilo vybrat neuvěřitelných 1973 kg trvanlivých potravin a drogerie - Billa  1011 kg a Tesco 962 kg.  Někteří dárci věnovali finanční obnos, za který dobrovolníci nakoupili potřebné zboží.

Děkujeme všem, kteří se rozhodli do tohoto projektu zapojit a pomohli nám tak získat potraviny pro lidi, kteří se ocitli v nouzi vlivem těžké životní situace a jen s obtížemi si zajišťují základní životní potřeby. Jsme velice rádi, že můžeme podpořit obyvatele zejména z Vlašimi a blízkého okolí. Pomáháme lidem, kteří přišli o práci, matkám samoživitelkám, těm, kteří spadli do dluhové pasti a snaží se svoji komplikovanou situaci řešit. Pomoc poskytujeme také těm, kteří přišli o někoho blízkého, nebo sami vážně onemocněli. V současné koronavirové a energetické krizi vnímáme, že stoupá počet lidí, kteří vyhledávají naši pomoc. Z praxe vidíme, že tato pomoc má smysl a jsme rádi, že i vy nám pomáháte pomáhat.

Ještě jednou všem moc děkujeme. Byli jste empatičtí, solidární, všímaví, prostě skvělí!

potraviny 3     potraviny 2     potraviny

Yveta Macháčková

Yveta Macháčková

pracovník v sociálních službách
Tel.: 739 580 364 E-mail: 88prR1agc8kI.3j7VX~mYZhaa8IvRc~eT-M