Proč je i neznámým lidem společně dobře?
20. října 2014 Naše články

Proč je i neznámým lidem společně dobře?

… protože se mají s kým podělit o své starosti a radosti, protože se jim dostane pozornosti druhých, protože, když se sejdou dobří lidé, tak je to radost,… Těch protože, byste si jistě doplnil každý spoustu.

Mě se podařilo zúčastnit několika tak příjemných akcí, kam by se možná někomu ani nechtělo a třeba by se tam bál jít. Ne snad proto, že by tam snad byla tma, ale proto, že téma setkání mohlo znít pro někoho možná příliš bolestivě: např. Přednáška Doprovázení umírajícího – PhDr. Lesové nebo dnešní Povídání na téma Proč slavíme dušičky? Které si pro nás připravil J. Foler.

Myslím, že všem 12 účastníkům to dnes dalo něco pozitivního. Atmosféra, v které se celé setkání neslo, se dá jen velmi těžko popsat slovy… Děkuji nejen panu Folerovi, ale všem za otevřená srdce, respekt k názorům druhých, bylo to moc příjemné a obohacující! A nakonec i provoněné éterickými olejíčky, které jste používali při výrobě svíček.

Mám velkou radost, že se setkáváme mezigeneračně, pokaždé je to velké překvapení, kdo dorazí, kolik se nás sejde … pak si člověk teprve řekne, že to, co dělá, má smysl. Připojuji pár fotek i z jiných akcí, další naleznete například v Galerii. Požehnané podzimní dny!

Dana Kucharčíková