Projekt pomáhá pečujícím rodinám
17. listopadu 2019 Naše články

Projekt pomáhá pečujícím rodinám

Charita Vlašim nabízí od září 2018 pomoc pečujícím rodinám, které prochází náročnou a vyčerpávající péčí o svého blízkého. V rámci projektu „Farní charita Vlašim pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízí možnost pravidelně se scházet. Smyslem setkání je vytvořit prostor pro vzájemnou výměnu zkušeností, sdílení radostí i trápení při péči o svého blízkého. Zároveň mají pečující možnost poradit se s odborníky v oblasti práva, fyzioterapie, psychologie, psychiatrie, sociální, zdravotní a duchovní péče. Setkání se konají v charitní klubovně ve Vlašimi, Na Valech 322, každý 2. čtvrtek v měsíci od 14:00 hodin.

Další aktivitu, kterou Charita Vlašim v rámci výše zmiňovaného projektu připravuje pro širší veřejnost, jsou přednášky a workshopy. Již se uskutečnily workshopy na téma Jak pečovat a nezapomenout na sebe, Jak aktivizovat seniory, Když Alzheimer a demence přichází, První pomoc. V rámci workshopu mají neformální pečovatelé příležitost získat nové informace, mohou se poradit se s odborníkem a setkávají se s lidmi, kteří řeší podobné problémy. Workshopy pomáhají předcházet sociálnímu vyloučení ze společnosti a působí preventivně proti syndromu vyhoření. Workshopy se konají ve Vlašimi v charitní klubovně, ale také v obcích regionu MAS Blaník.

V rámci projektu byly zakoupeny kompenzační pomůcky, které lze zapůjčit v charitní půjčovně každý den od 8:00 hodin do 14:00 hodin. Ke každé výpůjčce je vždy poskytnuto odborné poradenství, jak danou pomůcku správně používat. Pečující mají nejčastěji zájem o půjčení elektrického polohovacího lůžka, invalidního vozíku, chodítka a WC židle.


Budeme rádi, když přijmete pozvání na setkání svépomocné skupiny, nebo na workshop, případně využijete služeb půjčovny. Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat na tel. čísle 730 549 338, bližší informace najdete na www.vlasim.charita.cz.

Mgr. Dagmar Dufková

Mgr. Dagmar Dufková

sociální pracovník
Tel.: 730 549 338 E-mail: Znsu5f54Z8twRb4WH-uk87j7cenCZ_29g