Třetí měsíc Charitního „obchůdku“
12. ledna 2015 Naše články

Třetí měsíc Charitního „obchůdku“

Během prosince se v našem Charitním „obchůdku“ nezavřely dveře. Nejen díky předvánočnímu úklidu, ale i většímu povědomí o našem „obchůdku“ stále více lidí ...

... nosí věci, které by mohl využít někdo další. Děkujeme všem dárcům za kvalitní hračky, knížky, nádobí, ošacení i další věci. Zbavit se pěkných věcí, které nepoužíváme a které jen čekají, jestli se náhodou přeci jen někdy nehodí, je nejlepší předvánoční ozdravnou kúrou. My udělali v „obchůdku“ kúru po Vánocích, kdy jsme na pár dní zavřeli a pustili se do inventury. Všechny věci jsme znovu vytřídili, poškozené vyřadili, pěkné porovnali a u spousty věcí ceny ještě snížili. Těší nás, že si k nám lidé nacházejí cestu také za nákupem. Tržba v prosinci dosáhla 7 670 Kč.

Téměř každý den si někdo přišel vyzvednout materiální pomoc, většinou se jednalo o potraviny, které jsme vydávali některým žadatelům opakovaně, a to i během svátků. Před Vánoci jsme připravili 14 potravinových balíčků pro maminky a jejich děti žijící v azylovém domě ve Vlašimi. Věříme, že jsme jim tak mohli zpříjemnit Vánoce. Podpořili jsme rovněž jejich kuchařskou aktivitu předsmaženými sýry, které jsme získali z Potravinové banky Vysočina. Mysleli jsme také na lidi bez domova, kterým pomáhají např. v Denním centru v Benešově. Naše loňské heslo „Hlavně když jsou nohy v teple“ bychom mohli letos modifikovat na „Hlavně když nepadají kalhoty“ – pracovníkovi centra jsme předali např. pásky a spodní prádlo. Jak jsme se dozvěděli, to je nedostatkovým artiklem, který řeší v Denním centru odstřiháváním nohavic z pyžam apod. Do Benešova mířilo i pár sušenek, rýže nebo těstoviny. Prý když se u nich vaří, tak velký kotel teplého jídla jednou za den.