Už zas ve dvou

Pravidelně každý měsíc Vás informujeme o tom co se děje u nás v Charitním „obchůdku“. S koncem roku 2015 skončilo v přímé péči několik pracovnic a tak se jedna pracovnice Charitního „obchůdku“ zapojila naplno do týmu terénních služeb. V „obchůdku“ tedy zůstala pouze jedna pracovnice. Naštěstí pouze dočasně.

Po dohodě s Úřadem práce se podařilo najít do Charitního „obchůdku“ novou pracovnici, ta nastoupila začátkem března. Když zavítáte, hned poznáte, že je opět veseleji, čistěji a přehledněji :-) Ve dvou se to opravdu lépe táhne.

Pro milovníky čísel : v březnu jsme vydaly 292 ks potravin v hodnotě 6 233 Kč, 58 ks ošacení, hygienických potřeb a lůžkovin. Mamince se dvěma dětma jsme pomohli vybavit darovaným nábytkem (křesly, pohovkou, skříněmi, stolkem, koberci) prázdný nájemní byt, do kterého dostala šanci se přestěhovat z azylového domu. Pracovník, který jí pomáhal s nastěhováním prohlásil jen: „Paní byla šťastná jak blecha.“ V neposlední řadě jsme přijali finanční dary ve výši 17 120 Kč a předali Studničkovým zbytek 12,6 kg víček.

Za těmi údaji jsou schovaní lidé, kteří řeší nějaké problémy a pak další lidé, kteří jim je řešit pomáhají. Děkujeme tedy všem dárcům, pracovníkům i dobrovolníkům, díky nimž můžeme podávat pomocnou ruku, kde je třeba.

Kam s věcmi nebo pro věci?

Charitní "obchůdek"Blanická 816, Vlašim (naproti benzínce Papoil)

Po – Pá: 8:00 – 16:00, So: 9:00 - 11:00

Charitní "šatník" - Dukelská 2192, Benešov (naproti Černému koni)

Po - Pá: 9:00 - 17:00, So: 9:00 - 11:00

Více info na tel.: 733 676 737

Naše Místa vzájemné materiální pomoci.