Záříme v Charitním "obchůdku"
27. října 2017 Naše články

Záříme v Charitním "obchůdku"

Zajímá vás, co se u nás dělo v září? Kromě běžného provozu jsme začali připravovat otevření Charitního "šatníku" v Benešově, zaučovat pracovnice, které tam nastoupily. Také jsme předaly dvojčatům Terezce a Elišce Horálkovým 9 pytlů nasbíraných plastových víček, celkem 93 kg :-) jejich tatínek byl mile překvapen a moc děkuje. Holky si budou za penízky dopřávat hiporehabilitaci a další aktivity. Dále:

Podpořili jsme 14 klientů – 10 kusy materiální pomoci a 346 ks potravin.

Děkujeme za Vaše materiální i finanční dary, které činili v září 26 530 Kč. Děkujeme také za milé ohlasy směrem k Charitnímu „obchůdku" a jejím pracovnicím. Také nám Charitní „obchůdek" a pracovnice v něm zaměstnané dělají velkou radost. Za ty tři roky se to krásně rozjelo. Každá pracovnice vnesla něco dobrého a posunula fungování „obchůdku" o kousek dál. Jak asi víte všem třem stávajícím pracovnicím končí v říjnu pracovní smlouvy.

Kdyby bylo na nás, tuto sestavu bychom vůbec neměnily, ale bohužel na stejné lidičky znovu nedostaneme podporu z Úřadu práce a nejsme zatím schopni pokrýt veškeré mzdové a provozní náklady z činnosti "obchůdku" ani získat finanční podporu jinde. Podporu z Úřadu práce máme většinou na půl roku, občas na rok. Když se pracovnice zaučí, začnou vylepšovat co se dá, spřátelí se zákazníky, tak nám bohužel odejdou. To je prozatím realita. Děkujeme za Vaši podporu a pochopení této situace. Věříme, že najdeme do Charitního „obchůdku“ další příjemné, zodpovědné a schopné pracovníky, kteří ocení možnost vrátit se na trh práce.