Folkrockový klub Vlašim na jaře 2023
22. prosince 2022 Naše články

Folkrockový klub Vlašim na jaře 2023

Bohatou nabídku jsme pro Vás připravili na rok 2023 do Folkrockového klubu. 

Leden je v Charitě ve znamení Tříkrálové sbírky, a tak se první koncert koná 1. února v 19 hodin. Z Brna k nám přijede Roman Dragoun, zpěvák, skladatel a hráč na klávesové nástroje. Hrál v kapelách Progres 2, Futurum, Stromboli a T4, natočil několik sólových desek. Byl uveden do Rockové síně slávy. Letos vystupoval s B-side Bandem a Filharmonií Brno. Máme se na co těšit!

O dva týdny později se zaposloucháme do písniček muzikanta, který ovlivnil chod naší rockové scény. Luboš Pospíšil, o kterém je řeč, zpíval už na slavné desce Generace souboru C&K Vocal a na jeho dlouhé sólové dráze s ním spolupracovali např. Ota Petřina, Radim Hladík, David Koller nebo bratři Zatloukalové. Stále koncertuje a těší se velkému zájmu publika. Určitě tomu tak bude i ve Vlašimi 15. února. Protože pojmy „hvězda a „legenda“ jsou poslední dobou zprofanované, řekněme, že v únoru přivítáme dvě z nejvýznamnějších osobností naší rockové historie (i současnosti).

V dalších měsících se představí i (nej)mladší generace. Písničkář vystupující pod jménem Člověk krve k nám přijede 8. března. Jeho písně se vztahují k místům v krajině, která ho inspirují, a také k duchovním hodnotám. Druhá polovina programu bude patřit Jaromíru Palmemu - Fumasovi, frontmanovi kapely Původní Bureš. Ten se vrátí do Vlašimi po letech, kdy tady s kapelou vystupoval v letním kině na festivalech Sacrosong a Porta Catolica.

Další účinkující je Žofie Kabelková, na folkové scéně už pojem, i když ji stále můžeme řadit k mladší generaci písničkářek. V ten samý večer představí své písně mladý zpěvák, hudebník a herec Matěj Metoděj Štrunc, který letos zaujal svým albem Lidověk. Zahrají nám a zazpívají 12. dubna.

A jarní sezónu zakončíme 17. května ve 20 hodin s vlašimským rodinným triem Markéta a Lazarové. Ti nám zahrají irské, české, slovenské, maďarské a rumunské lidové písně a skladby.

Přijďte si poslechnout nejen své oblíbence, ale také si rozšířit obzory a nechat se inspirovat krásnou muzikou a příběhy skrytými v textech.

ThMgr. Ing. Jiří Foller

sociální pracovník sociálně-aktivizační služby
E-mail: 1hyvVb2b4kvjGK7%WkvDRfb7%bzhTj