Hon za utopií v rámci filmového klubu
15. srpna 2022 Naše články

Hon za utopií v rámci filmového klubu

Ve středu 10. 8. jsme filmem Hon za utopií zakončili cyklus promítání s tématikou klimatické krize.

Na 6. projekci, která proběhla na zahradě pod hvězdným nebem, přišlo 10 lidí. Po filmu následovala tak jako vždy beseda. Mluvili jsme o důvodech, smysluplnosti a pokusech něco změnit ve svém zajetém způsobu života, o životě v komunitě i širší rodině. Protože každý člověk přichází z jiného prostředí a s jinými informacemi, neexistuje shoda na tom, jak žít, aby ke změnám klimatu nedocházelo. Přestože se téma dotýká nějakým způsobem všech lidí a tvorstva na Zemi, pro každého je cesta jiná. Někdo se ke změně rozhodne ze dne na den, jiný se dlouho rozhoupává, někoho často donutí až tlak okolností. Naši největší překážkou se zdá být naše pohodlnost. Ve filmu nás překvapila reakce nejstarší dcery, která vypadala, že ji zajímají úplně jiné věci a pak otevřela svým rodičům oči a zásadně je ovlivnila v tom, aby v Permatopii zůstali a dali svému snu ještě šanci. Mohou být naší nadějí naše děti?

Ve středu 17. 8. v 18:00 hodin zahájíme českým dokumentárním filmem Svobodné děti nový cyklus promítání s tématem vzdělávání. Ve středu 7. září se pak těšíme na dokument Platón z Belfastu. Věříme, že ve filmech a následných besedách najdeme dobrou inspiraci a třeba i možné cesty. Pokud se chcete přidat, jste srdečně zváni.

Ing. Dana Kucharčíková DiS.

vedoucí denního stacionáře
Tel.: 733 143 857 E-mail: Z.AxZcj7YbBxRb4WH-uk87j7cenCZ_29g